Яник Синер се класира за финала на Мастърса в Торонто.

...
Яник Синер се класира за финала на Мастърса в Торонто.
Коментари Харесай

Непоколебим Синер повали екзекутора на Алкарас и ще спори за трофея в Торонто

Яник Синер се класира за финала на Мастърса в Торонто. Младият италианец до момента в никакъв случай не е печелил трофей на толкоз високо равнище, като има две провали в решителния дуел за купата на конкуренцията в Маями, само че този път несъмнено ще бъде в ролята на любимец за оценката. Тази нощ международният номер осем се оправи със съпротивата на Томи Пол, който в предишния кръг в профил топ поставения Карлос Алкарас - 6:4 6:4. Така младокът го чака заключителен конфликт с Алекс Де Минор, за който това ще бъде дебют в сходен мач, а до момента по-високоранкираният състезател е печелил всеки един от дуелите си с австралиеца.

Началото беше обещаващо за Пол, който незабавно се откъсна напред с пробив, само че последва неотложен рибрейк от страна на неговия конкурент. Двамата състезатели играеха тенис на доста високо равнище и уинърите бяха надалеч повече от грешките, като дългите разигравания изобилстваха. Все отново изрично Синер поемаше по-често самодейността и това му се отблагодари, защото той съумя да вземе задатък от 4:2 гейма, единствено че последва сериозен спад в играта на седмия подложен и равенството беше възобновено при 4:4. Фаворитът обаче бързо се окопити, печелейки идващото си подаване, а след това влезе в серия от мълниеносни форхенди и затвори първия сет в своя изгода.

Италианецът потегли чудесно във втората част, откакто реализира ранен брейк и отрази общо четири точки за пробив, с цел да построи преднина от 5:2. Пол пък изглеждаше сломен, тъй като една от въпросните благоприятни условия беше отразена след разиграване от 46 удара, само че международният номер 14 се постара да не загуби наличие на духа и най-сетне отмъкне съперниковия сервис, намалявайки изоставането си до 4:5. Тогава обаче станахме очевидци на сюжета от предишния сет, защото американецът още веднъж се пропука в най-лошия вероятен миг и Синер можеше да ликува с успеха.

The moment reached the final in Toronto! ⚡
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР