Синер обърна Рубльов за първи 1/4-финал в Монте Карло

...
Яник Синер се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, с който се открива сезона на червено в Европа. Италианецът, поставен под номер 9 в основната схема, елиминира миналогодишния финалист Андрей Рубльов след обрат в три сета – 5-7, 6-1, 6-3, за малко повече от два часа и 20 минути игра.
Яник Синер.
Срещата започна с ранен пробив за руснака, който бе затвърден за аванс от 2-0. Рубльов сервираше за сета при 5-4, но се пропука и позволи на Синер да се завърне в борбата за първата част. Младият италианец обаче допусна колебания още в следващия си сервис гейм и нов пробив на Рубльов гарантира нова възможност за руския тенисист да спечели откриващия сет. Той не сбърка и оползотвори третия си сетбол, за да поведе в резултата. Оттам-насетне обаче на корта имаше само един играч и това беше Синер. Италианецът допусна ранен пробив и във втората част, но веднага се възстанови и влезе в страхотна серия от шест поредни гейма.

Тя бе спряна в началото на заключителния сет, но 12-ият в света реализира пробив в третия гейм. Рубльов го върна моментално, само за да допусне нов такъв, след който нямаше връщане назад за него в мача. Синер направи още брейк, с който си подпечата първото участие на четвъртфинал в Монте Карло и изобщо на турнир от Мастърс 1000 на клей в кариерата си. За италианеца това е и второ поредно достигане до последните осем на Мастърс след това в Маями. В спор за място на полуфиналите той ще играе с втория в схемата Александър Зверев, който се справи с Пабло Кареньо Буста от Испания в два сета.

Първата ни ракета Григор Димитров излиза на корта срещу поляка Хуберт Хуркач в ранния следобед в петък, а в останалите два четвъртфинала Алехандро Давидович Фокина, победил по-рано в турнира световния номер 1 Новак Джокович, играе с шампиона на Индиан Уелс Тейлър Фриц, докато Диего Шварцман се изправя срещу действащия носител на трофея Стефанос Циципас. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР