Яник Синер победи Новак Джокович с 7:5, 6:7 (5), 7:6

...
Яник Синер победи Новак Джокович с 7:5, 6:7 (5), 7:6
Коментари Харесай

Синер надви Джокович в класика

Яник Синер победи Новак Джокович с 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2) в същинска тенис класика в мач от " Зелената група " на шампионата на 8-те най-хубави в Торино. Това бе първа победа за италианеца над сърбина в пет мача. Двубоят продължи над 3 часа.

Срещата бе извънредно оспорвана, като Синер бе по-добрия тенисист в огромна част от мача. В първия сет двамата печелеха подаванията си относително елементарно, като трябваше да избавят единствено по една точка за пробив. Така се стигна до 11-тия гейм, в който сервираше Джокович. Световният номер 1 поведе с 40:0 и изглеждаше, че няма да има проблем да си обезпечи тайбрек. Тогава сърбинът позволи няколко неточности и представителят на домакините съумя да пробие, след което затвори сета на лично подаване. Синер завоюва 7 следващи точки в края на частта.

Във втория сет имаше доминация на сервиращите и нямаше точки за пробив. Логично се стигна до тайбрек, където Синер на два пъти повеждаше с минипробив. В последна сметка Джокович стабилизира играта си и завоюва сета.

В третия сет, изпълнен с драма, италианецът проби в шестия гейм, с цел да поведе с 4:2, само че сърбинът направи рибрейк. Това бе първият пробив за международния номер 1 в мача. Така се стигна до нов тайбрек, като този път италианецът поведе с 5:0 точки.

Въпреки че това бе втори триумф за Синер в Торино, той към момента не се е класирал за полуфиналите. В последния си мач той ще срещне Холгер Руне, до момента в който Джокович ще се изправи против Хуберт Хуркач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР