Яник Синер откри победоносно участието си на Уимбълдън, след като

...
Яник Синер откри победоносно участието си на Уимбълдън, след като
Коментари Харесай

Синер бе тестван, но не позволи изненада срещу №88, Нори оцеля в петсетов трилър

Яник Синер откри победоносно присъединяване си на Уимбълдън, откакто надви над Стан Вавринка в завладяващ мач, с цел да си обезпечи среща с Микаел Имер. Италианецът оправда ролята си на любимец и не разреши да се стигне до изненада, сломявайки съпротивата на международния номер 88, с цел да оформи крайното 6:4 6:3 5:7 6:2 и да си подсигурява място в третия кръг, където ще се изправи против Анди Мъри или Джон Иснър.

Синер наложи нападателния си жанр при започване на дуела, което криеше своите опасности, и десетият в схемата доста бързо можеше да се озове обратно в резултата. Италианецът обаче се оправи с ранните компликации, а по-късно на собствен ред пропусна да отнеме противниковото подаване - 2:2. Така салдото в силите на корта остана недокоснат, а двамата демонстрираха забележителна успеваемост, когато заставаха зад линията на начален удар. Паритетът продължи до господства съвсем до самия край на сета и разумната развръзка бе да забележим тайбрек, само че международният номер 13 извади на показ отличната си игра на ретур, която скоро му донесе преднина в обособените елементи.

Подемът на италианеца продължи и след подновяването на дейностите, когато той на бърза ръка съумя да превземе половината на своя противник, откъсвайки се по този метод с безапелационното 4:1 напред. Веднъж придобил самодейността, Синер не позволи нито за момент задатъкът му да бъде подложен под подозрение, а само, което Имер съумя да направи в остатъка от сета бе, да завоюва всичките си оставащи геймове.

Следващият сет още веднъж се развиваше по усета на Синер, като той бързо поведе с 2:0 и изцяло бе поел самодейността. В средата на частта обаче последва разпределяне от страна на поставения под номер 10 и Имер изравни до 3:3, а след това наказа още един път грешки в полето на противника си, записвайки частта на сметката си.

С началото на четвъртия сет международният номер 13 се отърси от спада в представянето си от края на миналата част и още веднъж успяваше да постанова нападателния си жанр на игра, който даде незабавни резултати. На бърза ръка италианецът завоюва първите три подавания на съперника и въпреки да позволи връщането на единия пробив, то това надалеч не повлия на изхода от срещата, победител от която не след дълго излезе Синер.

Камерън Нори бележи непрекъснат напредък от 2021-а насам и по-рано през годината направи своя дебют в челната десетка на ранглистата. Британецът сподели добра игра по време на акцията си на клей, само че първите му стъпки за сезона върху обичаната му трева не се увенчаха с необикновен триумф след ранни отпадания в Куинс и Ийстбърн. Въпреки това обаче международният номер 12 остава един от най-опасните играчи върху тази настилка и откри присъединяване си на Уимбълдън с безапелационна победа над испанеца Пабло Андухар, с цел да си обезпечи среща с различен ибериец - Жауме Мунар. Всички предпоставки бяха за обикновен триумф на локалния любим, само че Нори трябваше да обръща от 1:2 сета, с цел да откри въпреки всичко място в третия кръг - 6:4 3:6 5:7 6:0 6:2.

Двубоят не предполагаше сходна развръзка и откакто Нори се отърси от ранни съмнения в играта си, последователно съумя да вземе превес пред своя противник. Любимецът на локалната аудитория наруши статуквото на корта с пробив в седмия гейм - 4:3, който направи разликата в откриващата част.

Вместо обаче да задържи това си равнище и след почивката, Нори бързо съумя да се вкара в неприятности със старта на втория сет. В него Мунар бързо отвори отдалеченост в геймовете от 3:0 и контролираше изцяло протичащото се. Ситуацията на корта пък не претърпя промени и 71-ят в света безпроблемно се придвижи към равнене на общия резултат. 25-годишният играч продължи с въодушевената си игра и след серия от пробиви при започване на третия сет още веднъж имаше лидерската позиция. Нори обаче бързо заличи пасива си и изравни силите, само че инкасира брейк в най-неподходящия миг, което изпрати и тази част против името на по-нискоранкирания.

Изправен на ръба от ранно отпадане, поставеният под номер 9 съумя да се активизира и сподели напълно друг образ в оставащите минути от мача. Нори в профил всички грешки в представянето си и несъмнено бе по-добрият на корта, давайки единствено два гейма на Мунар в идващите два сета.

Next stop: Third round
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР