Яник Синер е на две победи от първата си титла

...
Яник Синер е на две победи от първата си титла
Коментари Харесай

Яник Синер е на два мача от първия си голям трофей, ще успее ли обаче да се справи с Джокович

Яник Синер е на две победи от първата си купа от Големия шлем. За него обаче първо следва едно голямо затруднение към мечтания край и купа, а точно полуфинал против десеткратния първенец в Мелбърн Новак Джокович.

Италианецът се показва безапелационно на Australian Open против най-хубавите играчи в света, само че дали ще успее да продължи със серията си от триумфи.

22-годишният тенисист завоюва 10 от последните си 11 мача против играчи от Топ 10, в това число против двама от другите полуфиналисти на Australian Open. Синер надигра Джокович на полуфиналите на Купа Дейвис в края на ноември предходната година, също така записа и три триумфа над Даниил Медведев.



След като стигна до полуфиналите, Медведев бе обезверен против кого би желал да играе на финала - против 10-кратния първенец Джокович или против Синер.

„ Работата е там, че Яник играе толкоз добре в този момент. Ако ме попитате с кого желая да играя, с Новак, който се стреми към някаква луда статистика, или Яник, който не губи сет, даже когато губи 5-1 в тайбрека и сходни неща, не знам. Наистина не знам ", показа руснакът. Медведев ще спори с Александър Зверев за място на финала.

Статистиката демонстрира, че Синер не просто е побеждавал най-хубавите играчи, а го е правил в сериозни мачове.

Миналия сезон, италианецът завоюва трофеите от ATP 500 в Пекин и Виена, други от успехите му над играчи от Топ 10 пристигнаха на финалния шампионат на най-хубавите осем в Торино, достигайки до шампионския конфликт, където обаче Джокович не му остави шансове.

Синер няма изгубен сет по пътя към полуфиналите на Australian Open. Никой различен играч при мъжете не съумя да стигне до четвъртфиналите без изгубен сет. Джокович загуби три сета, до момента в който Медведев и Зверев изгубиха по шест.

Четвъртият подложен италианец има общо четири провали от Джокович в изиграните досега срещи. Освен във финалния на шампионата на осемте най-хубави в Торино през 2023 година, двамата са се срещали два пъти в шампионат от Големия шлем и в двата случая на Уимбълдън, а сърбинът печели полуфинала в последното издание и четвъртфинала година по-рано.



" Това е, за което упражнявам, да играя против най-хубавите играчи в света. Очевидно Новак има необикновен връх тук, тъй че за мен е наслаждение да играя против него, изключително във финалните етапи на шампионата, където нещата са малко по-интересни ", сподели Синер след класирането си за полуфинала против Джокера.

Синер е вторият италианец в историята, достигнал полуфинал на Australian Open след Матео Беретини през 2022 година Той може също по този начин да се изкачи до номер 3 в класацията на ATP, в случай че завоюва първата си огромна купа в Мелбърн парк.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР