Йънгкин помилва баща от Вирджиния, който беше арестуван на срещата на училищния съвет през 2021 г.

...
Републиканският губернатор на Вирджиния Глен Йънгкин в петък помилва баща
Коментари Харесай

Републиканският губернатор на Вирджиния Глен Йънгкин в петък помилва баща от окръг Лудаун, който беше арестуван на заседание на училищния съвет през 2021 г., докато търсеше отговори за сексуалното насилие на дъщеря му в училищна собственост.

Скот Смит беше обвинен в възпрепятстване на правосъдието и непристойно поведение за поведението си на срещата, която се състоя малко след като 15-годишната му дъщеря беше нападната в тоалетната на училището си в Ашбърн, Вирджиния, според New York Times. Смит беше осъден и по двете обвинения през 2021 г. Присъдата на Смит за съпротива при арест беше отхвърлена и в крайна сметка той получи условна присъда от 10 дни затвор, според филиала на CNN WJLA.

„Скот Смит е всеотдаен родител, който е изправен пред неоправдани обвинения в стремежа си да защити дъщеря си. Ангажиментът на Скот към детето му въпреки огромните пречки е емблематичен за движението за овластяване на родителите, което започна във Вирджиния“, каза Йънгкин в изявление, обявяващо помилването.

„Във Вирджиния родителите имат значение и моята решимост да дам възможност на родителите е непоколебима. Основното право на родителите да участват в образованието, възпитанието и грижите за детето си никога не трябва да се подкопава от бюрокрацията, училищните разделения или държавата. Имам удоволствието да дам това помилване на Скот Смит и да помогна на него и семейството му да загърбят тази несправедливост веднъж завинаги“, добави той.

Депутатите в крайна сметка арестуваха студент във връзка със сексуалното посегателство срещу дъщерята на Смит, според Times. Той беше признат за виновен по това дело и по-късно пледира, че не е участвал в отделно дело за сексуално насилие в друго училище, съобщава вестникът.

Арестът на Смит на срещата на училищния съвет помогна за разпалването на национален политически разговор относно избора на училище и родителските права. Консервативните медии по-специално подчертаха случая със сексуално насилие в опит да популяризират теми за говорене срещу транссексуалните.

Йънгкин се облегна силно на тези въпроси по време на кампанията си за губернатор през 2021 г., като се зарече в изборната нощ: „Ще прегърнем родителите си, а не да ги игнорираме“.

Смит, в интервю за WJLA след помилването му, каза: „Мисля, че е доста ясно и убедително за обществеността, че това, което ми се случи онзи ден, никога не трябваше да се случва. Радвам се, че това най-накрая свърши.”

Той добави, че опитът го е накарал да вярва, че „в днешна Америка получаването на справедлив и безплатен пробен период е почти невъзможно“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР