Янчев: Готов съм да застана начело на ВМРО-ДПМНЕГотов съм да

...
Янчев: Готов съм да застана начело на ВМРО-ДПМНЕГотов съм да
Коментари Харесай

Янчев: Готов съм да застана начело на ВМРО-ДПМНЕ

Янчев: Готов съм да застана отпред на ВМРО-ДПМНЕ
Готов съм да се включа в екип, в това число и да го управлявам, в случай че той е формиран от авторитетни лица с ясна визия за развиването на ВМРО-ДПМНЕ.

Това споделя досегашният зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ Митко Янчев. Само преди три дни Централният комитет на партията смъкна от този пост Янчев. "Все още очаквам да получа формален документ, с цел да схвана, дали съм единствено заменен от зам.-председателското място, или ще получа и уведомление за изключването ми от партията", споделя още Янчев пред в. "Независим". "Ако към момента съм член на партията ще продължа да се боря за евроатлантическата ориентировка на формацията", акцентира Янчев."Твърденията за моя непосредственост и разнообразни бизнеси с премиера Зоран Заев са тотална небивалица. Аз ще бъда доста благополучен, в случай че и във ВМРО-ДПМНЕ, и в Социалдемократическия съюз /партията на Заев – бел.ред./ има хора, които мислят за положителното на Македония", споделя още Митко Янчев, който е и кмет на град Кавадарци. Той бе и единственият претендент на ВМРО-ДПМНЕ, който завоюва изборите в цяла Македония на локалните избори преди година. Останалите трима претенденти от тази партия са кметове на три села.

Янчев признава, че има проблеми с държанието на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. "ВМРО-ДПМНЕ не би трябвало да се трансформира в султанска партия. Трябва да има разнообразни отзиви и те би трябвало да се почитат. Ние се намираме в това състояние заради мнението на един човек и заради диктатурата", акцентира той.

"Няма да отговоря непосредствено на въпроса дали имам упоритостите да стана водач на ВМРО-ДПМНЕ. Няма да бъде почтено. Но, в случай че вътре в партията има екип подготвен за работа, формиран от авторитетни лица с ясна визия за посоката, в която би трябвало да се движи ВМРО-ДПМНЕ, имам подготвеност да се включа в него, в това число и да го ръководя", споделя още той.

БГНЕС напомня, че на съвещанието на Централен комитет на партията на 20 октомври бе изпъден и членът на Изпълнителния комитет Константин Богданов. Централен комитет изиска дисциплинарна процедура за изключване на Сашо Миялков /братовчед на Никола Груевски и някогашен шеф на контраразузнаването - бел.ред./ и Никола Тодоров /бивш министър на опазването на здравето - бел.ред./. От депутатите пък, които гласоподаваха за конституционните промени, Централен комитет изиска те да върнат мандатите с претекста, че работят срещу волята на жителите.

От партията бяха изключени седемте депутати, които поддържаха конституционните промени. По предложение на Мицкоски бяха изключени Кръстьо Мукоски, Сашо Василевски, Любен Арнаудов, Елизабета Канческа-Милевска, Зечир Рамчилович, Нола Исмайлоска-Старова и Емилия Александрова.

Практиката на унищожаване на другомислещите стартира преди десетина дни, когато от изпълнителния комитет бе уволнен заместител генералният секретар на партията Петър Богойевски. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР