Янаки Стоилов от БСП оттегли кандидатурата си за конституционен съдия,

...
Янаки Стоилов от БСП оттегли кандидатурата си за конституционен съдия,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов се отказа от битката за Конституционния съд, била предизвестена

Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия отдръпна кандидатурата си за парламентарен арбитър, заяви през днешния ден водачът на партията Корнелия Нинова.

Социалистите желаеха да предлагат дългогодишния народен представител, някогашен зам.-председател на Народното събрание и учител в Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " в почналата процедура по желание на член на Конституционния съд (КС) от парламентарната квота.

Само ден преди приключването на периода за внасяне на кандидатури обаче той е декларирал, че не желае да взе участие в процедурата.

" От Изпълнителното бюро почитаме това негово решение ", сподели Нинова.

По думите й позицията на Стоилов, който е неин консултант по законодателните въпроси, е, че това съревнование наподобява предрешено и отказава да взе участие в авансово контрактувано политическо решение .

До края на деня в Българска социалистическа партия ще обсъдят и ще решат дали да внесе друга кандидатура в Народното събрание.

Това се случва два дни, откакто от ГЕРБ оповестиха, че ще предлагат за член на Конституционен съд досегашния зам.-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов. Днес той ще бъде изслушан от парламентарните групи на ГЕРБ и " Обединени патриоти ", защото се чака кандидатурата му да бъде издигната и от двете обединения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР