Янаки Стоилов изрази удовлетворението си от решението на КС, според

...
Янаки Стоилов изрази удовлетворението си от решението на КС, според
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Решението на КС показва, че Конституцията живее

Янаки Стоилов изрази удовлетворението си от решението на Конституционен съд, съгласно което отрасловият министър може да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев и добави, че съгласно него то " демонстрира, че Конституцията живее ".

" Не считам, че би трябвало основният прокурор да бъде разгласен за нарушител, с цел да се реши дали той дава отговор или не на избрани високи стандарти, " сподели още някогашният длъжностен министър на правораздаването в предаването " Тази заран " по bTV.

Конституционният арбитър разяснява и издаването на " златните паспорти ", като посочи, че то е било най-активно в интервала сред 2016 и 2019 година.

Според него профилираната прокуратура трябва да отдаде най-голямо внимание на това дали някой не ревизира себе си - уточни, че е значимо да се види какви са хората, които издават " златните паспорти " и какви действия са правили.

Стоилов утвърди разпита на премиера Кирил Петков и началника на кабинета Лена Бориславова във Върховната касационна прокуратура:

" Проблемът за корупцията е доста значим и изострен за България, само че ние с изключение на престъпната корупция, която е записана в Наказателния кодекс, имаме и легална, която хората с политическа власт толерират посредством законодателство, посредством управнически решения, " сподели още той по тематиката. 

" Настойчиво предлагам на държавното управление да пресича корупционните прояви. Както тези, които са в нарушаване на закона, по този начин и тези закони, които вършат допустима корупцията. "

Той посочи, че това може да се случи като не се одобряват закони, с които да се опрощават десетки милиони отговорности на хора, " които минават за огромни предприемачи ": 

" Бяхме очевидци на такива прояви през миналите години и по тази причина е значимо да се наблюдава законодателството, " сподели Стоилов. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР