Янаки Стоилов е оттеглил кандидатурата си за конституционен съдия, съобщи

...
Янаки Стоилов е оттеглил кандидатурата си за конституционен съдия, съобщи
Коментари Харесай

Янаки Стоилов оттегли номинацията си за конституционен съдия

Янаки Стоилов е отдръпнал кандидатурата си за парламентарен арбитър, заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Мотивът му е, че не желае да взе участие в предрешена борба.

Стоилов, който е учител по доктрина на правото в СУ " Св. Климент Охридски " и някогашен дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия, бе номиниран от партията.

До 26 септември от левицата ще решат дали да внесат нова кандидатура.

Той бе народен представител в няколко национални събрания, само че с смяната на Устава на Българска социалистическа партия, признат от делегатите на 49-тия Конгрес на партията от 4 февруари 2017 година се отдръпна от националното посланичество. В новите условия депутатите на Българска социалистическа партия би трябвало да са били по-малко от 12 година в Народното събрание.

От настоящето национално заседание, което може да излъчи единствено една кандидатура, остава единствено другата номинация за Конституционен съд на Красимир Влахов. Той е номиниран от ГЕРБ и Оперативна програма.

По-рано денем парламентарните групи на ГЕРБ и техните съдружни сътрудници от " Обединени патриоти " изслушаха претекстовете Красимир Влахов за Конституционен съд. Красимир Влахов е някогашен заместник-председател на Върховния касационен съд.

Припомняме, на 1 октомври е свикано общо заседание на съдиите от Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС). Те ще изработят правила за осъществяване на избор на двама съдии за Конституционния съд (КС). Общото заседание за избора е планувано за 25 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР