Янаки Милев сложи страхотен край на сезона за българските тенисисти,

...
Янаки Милев сложи страхотен край на сезона за българските тенисисти,
Коментари Харесай

Достоен финалист: Милев се бори до последно, но остана на крачка от трофея в Анталия

Янаки Милев постави страховит завършек на сезона за българските тенисисти, откакто за пръв път в своята кариера доближи до професионален край на сингъл в своята кариера. Това се случи на фючърс конкуренцията в Анталия, където 18-годишният българин записа четири следващи победи, надделявайки даже над топ поставения Макс Хоукс.

Днес обаче силите на родния ни представител не стигнаха, с цел да се поздрави с дебютен трофей поедичнично при мъжете и в последна сметка отстъпи на германеца Рудолф Мьолекер с 3:6 4:6. Все отново младежът може да бъде повече от удовлетворен с представянето си, защото ще приключи годината в топ 1000 на света.

Финалният конфликт започва чудесно за нашия съотечественик, който незабавно се откъсна с пробив напред, само че вторият подложен отреагира уместно и изравни резултата. Тези условия по никакъв метод не стопираха стремежа на 18-годишния тенисист и той още веднъж отмъкна съперниковото подаване, а след това имаше три следващи благоприятни условия да поведе с 4:2, единствено че напрежението взе връх над Милев и той не завоюва нито гейм повече в откриващия сет.

Втората част започва радикално противоположно, тъй като Мьолекер към този момент играеше надалеч по-висококачествен тенис и това му разреши да си обезпечи брейк задатък. Българинът не се съобщи и обърна нещата до 3:2 своя изгода, но още веднъж международният номер 358 беше с една концепция по-стабилен в заключителните изрезки от частта и се поздрави със спечелването на купата.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР