Янаки Милев се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира

...
Янаки Милев се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира
Коментари Харесай

Янаки Милев е на четвъртфинал на сингъл на тенис турнира в Пазарджик

Янаки Милев се класира за четвъртфиналите на сингъл на шампионата на клей за мъже от ITF в Пазарджик с награден фонд 25 хиляди $. Надпреварата се организира при доста добра организация и условия на кортовете на Търговска колегия „ Фаворит ".

Националът на България за Купа „ Дейвис " Милев победи с 6:2, 7:5 №6 в схемата Ерик Ваншелбойм (Украйна). Срещата продължи 2 часа и 2 минути.

Милев поведе с 5:0 в първия сет и го завоюва с 6:2. Българинът навакса на три пъти пасив от пробив до 3:3 във втората част. При 5:4 Милев поведе с 40-0, само че пропусна три следващи мачбола. При 6:5 Янаки съумя да пробие и да затвори мача в своя изгода.

За място на полуфиналите Милев ще играе против спечелилия от срещата сред квалификанта и държавен вицешампион на България Никола Колячев против поставения под №4 Стефанос Сакеларидис (Гърция).

Симон Антони Иванов загуби с 0:6, 1:6 от лидера в схемата Николас Давид Йонел (Румъния).

По-късно през днешния ден участващия с " уайлд кард " Александър Василев ще играе против №2 в схемата Клеман Табюр (Франция).

Седем българи ще играят на четвъртфиналите на двойки . В напълно български четвъртфинал ще се изправят Габриел Донев и Симон Антони Иванов против Радослав Шандаров и Васил Шандаров.

Янаки Милев и Максим Хорозов ще играят против вторите сложени Сандро Коп и Нийл Оберлайтнер от Австрия. Антъни Генов и Симоне Агостини ще играят против Хинек Бартон и Михал Лусовски от Чехия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР