Яна и Тодор са щастливо семейство. Разбират се прекрасно, живеят

...
Яна и Тодор са щастливо семейство. Разбират се прекрасно, живеят
Коментари Харесай

Семейството, което победи своите страхове

Яна и Тодор са щастливо семейство. Разбират се прелестно, живеят в малко, само че добре обзаведено жилище и тръпнат в очакване на първото си дете. Така, на бял свят се появява дребният Кирил. Раждането, обаче, е със секцио, вследствие на което Яна получава под паника припадък. И това, което в началото наподобява като сбъдната фантазия, се трансформира в същински призрачен сън. Месеци наред тя е в меланхолия. Финансовото положение на фамилията се утежнява поради потребността от медикаменти за Яна и всичко належащо за развъждането на Кирил. Яна към този момент няма опция да заплаща здравните си осигуровки и ѝ се постанова да ги приключи. Въпреки компликациите, последователно положението на майката се усъвършенства и тя стартира да се успокоява. Но тогава, ориста сервира още една изненада - става известно, че Яна още веднъж е бременна.

Ще съумеят ли да бъдат положителни родители на две деца? Ще им стигнат ли парите? Как ще наблюдава бременността си? Дали ще има проблеми при самото раждане? Това са единствено част от въпросите, които изтезават фамилията. Напрегнати и съмняващи се в своите качества, двамата се обръщат към специалиста от фондация „ За Нашите Деца " Вяра Панайотова. Тя на собствен ред незабавно свързва фамилията със САГБАЛ „ Шейново " в София, където за Яна стартира да се грижи екип от експерти. Направени са всички нужни проучвания, с цел да е несъмнено, че детето е крепко и се развива обикновено. Междувременно, Яна и Тодор са подкрепени и материално с облекла, пюрета и памперси за Кирчо. Така фамилията съумява да събере пари и Яна да заплати здравните си осигуровки.

Работата на Вяра с Яна не стопира до тук. Опитният специалист оказва значима прочувствена поддръжка на майката, с цел да разсее страховете й към идното раждане - Яна изпитва мощни опасения, че може още веднъж да получи под паника припадък. По тази причина с лекарите е контрактувано, че по време на раждането Яна ще е под цялостна анестезия, с цел да бъде избегната тази заплаха.
Паралелно с това, Вяра съветва фамилията и по още един значим въпрос - по какъв начин двамата да са по-успешни в ролята си на родители. Тя им дава насоки за възпитанието и въвеждането на правила за палавия им наследник Кирил.
И по този начин, дълго чаканият ден настава. Раждането минава добре и на бял свят се появява едно приятно малко момиченце - Галя. Но откакто Яна и Тодор прибират дребната си принцеса у дома, те се изправят пред нов проблем. Кирил стартира да ревнува от сестричката си. Той даже се пробва да я удря, когато родителите не гледат. Това постанова Вяра и екипът от експерти на фондация „ За нашите деца " да се намесят още веднъж. Те насочват напъните си към това Кирил да одобри по-малката си сестра. И съумяват. Малкото момче последователно преодолява своята ревнивост, стопира да се държи нападателно и се привързва мощно към нея.

Яна и Тодор към този момент се усещат спокойни и уверени в своите наставнически умения. А двете им деца порастват здрави и щастливи в дом, изпълнен с доста уют и обич.
Когато в живота на Яна и Тодор се появяват Кирчо и Галя, провокациите са доста, само че работата им с нашия обществен служащ Вяра Панайотова, приключва с благополучен край.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР