Тя загуби повече пари от всеки друг в списъка на милиардерите на Bloomberg след Covid. Кризата с имотите в Китай е виновна

...
Ян Хуян, председател на гиганта за недвижими имоти Country Garden
Коментари Харесай

Ян Хуян, председател на гиганта за недвижими имоти Country Garden и една от най-богатите жени в Китай, е загубила повече богатство от всеки милиардер в света през последните две години, съобщи Bloomberg в сряда, докато нейният строителен конгломерат е на ръба на фалит.

 Изглед от въздуха на жилищен проект, разработен от Country Garden Holdings, се вижда в Zhenjiang, провинция Дзянсу на 31 октомври 2021 г. Изглед от въздуха на жилищен проект, разработен от Country Garden Holdings, се вижда в Zhenjiang, провинция Дзянсу на 31 октомври 2021 г. Fang Dongxu/FeatureChina/AP/файл

Нейното нетно състояние е намаляло с 84% от юни 2021 г., или 28,6 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Сегашното нетно състояние на Ян е 5,5 милиарда долара, най-големият спад в долари за най-богатите хора в света през този период, което я поставя на 475-то място в класацията на Bloomberg. Тя загуби 490 милиона долара само във вторник, според индекса.

Country Garden, някога най-големият строителен предприемач в Китай, пропусна лихвените плащания по две облигации, деноминирани в щатски долари, се казва във вторник, което тревожи инвеститорите, тъй като потъващият имотен сектор в Китай понася нов удар. В резултат на това акциите на строителния гигант се сринаха с 16% в Хонконг.

CNN се свърза с Country Garden за коментар.

Рух в увереността

Държавната медия Paper.cn, цитирайки анонимен източник от компанията, съобщи, че Country Garden е претърпяла „временен натиск върху ликвидността“ поради влошени продажби и трудна среда за рефинансиране. Той „активно“ търси средства за разрешаване на дълговата криза и ще защити законните права на кредиторите, каза лицето, цитирано.

Country Garden все още има 30-дневен гратисен период, преди да бъде обозначен като неизпълнение.

Някога процъфтяващата индустрия за недвижими имоти в Китай представляваше цели 30% от БВП на страната. Но много големи разработчици натрупаха огромни дългове, характерни за колапса преди две години на Evergrande, последван от вълна от неизпълнения в цялата индустрия.

Country Garden излезе на публичния пазар през 2007 г. с рекордно, грабващо заглавие IPO на стойност $1,7 милиарда в Хонконг. През март тази година Янг наследи баща си Янг Гуоцян като председател на компанията, която той основа.

Лора Той от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР