Ямбол. Ямбол е една от спирките в седмото издание на

...
Ямбол. Ямбол е една от спирките в седмото издание на
Коментари Харесай

Ямбол: В града гостува прожекцията на новия български филм „Врагове“ от програмата на пътуващото лятно кино

Ямбол. Ямбол е една от спирките в седмото издание на националната акция „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Градът ще бъде хазаин на самодейността за повторно и бе номиниран за присъединяване поради трайното възобновяване на лятното кино в града (от 2014 година насам), каквато е и главната идея на акцията.
В Ямбол пътуващото лятно кино ще бъде на 31 юли 2018 година, вторник с прожекция на един от най-новите български игрални филми - „ Врагове “, чиято премиера бе тази пролет. Началото на прожекцията е от 21.00 на площад „ Освобождение “, Безистен – Юг. Филмът показва действителни събития от Балканската война, само че фокусът е най-много върху опазване на човешкото във взаимоотношенията сред хората.
В основните функции ще забележим Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров. Филмът е по сюжет и постановка на Светослав Овчаров („ Жажда “).
Кампанията „ Пътуващо лятно кино с БНТ1 " започва през вчерашния ден в столица. В седмия й сезон безвъзмездни прожекции на български филми ще бъдат показани в общо 24 града в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР