Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и

...
Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и
Коментари Харесай

Ямбол: Изграждането на новата инсталация за сухи строителни смеси в града ще приключи през септември

Ямбол. Усилено се работи по строителството на пътна връзка и обслужващ път с уширение за изчакване за новоизграждащия се цех на Баумит в Ямбол сподели днешната инспекция, направена от кмета Георги Славов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Баумит България “ ЕООД има публикуван документ за инвестиция клас А и страната финансира построяването на пътната връзка и уширението, според Закона за поощряване на вложенията.
След инспекцията кметът Георги Славов и ръководителят на плана проф. Михаил Цанков разгледаха действия по строителството на новата апаратура за сухи строителни смеси на Баумит.
Инсталацията съставлява система от взаимосвързани софтуерни уреди, ситуирани върху площадката на имота. Тя ще се състои от приемен бункер, лентов превозвач, междинна станция, апаратура за мелене и сушене, смесителна кула, палетизираща апаратура, складова постройка, техническа постройка, администрация и товарна везна. Планираното произвеждане планува 30 типа разнообразни варо-циментови мазилки, гипсови мазилки, шпакловки и лепила за топлоизолации и керамични покрития с потенциал 50 00 тона на промяна. Предвидено и построяването на оцветителна апаратура за пастообразни мазилки и бои.
Общата инвестиция за създаване на обекта Баумит е на стойност 15 760 000 лв.. Предвижда се в инсталацията на Баумит в Ямбол да бъдат разкрити 40 работни места, а след създаване на пазара работният личен състав ще доближи 60 индивида.
„ Това е една знакова инвестиция в нашия град, неповторим план като строителство и произвеждане “, разяснява кметът Георги Славов. „ Инвестиция като тази е извънредно значима за Ямбол като образец за обезпечаване на положителни условия за насърчаване на бизнес и привличане на вложители “, сподели още кметът.
Баумит е трети е в производството на сухи строителни смеси в Европа и преди всичко при топлоизолационните системи в Централна и Източна Европа. Концернът разполага с 34 завода с 6,5 млн. тона потенциал за сухи строителни смеси и 11 съоръжения за произвеждане на пастообразни артикули с потенциал 250 000 тона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР