Ямбол. Три са одобрените детски градини в Ямбол за участие

...
Ямбол. Три са одобрените детски градини в Ямбол за участие
Коментари Харесай

Три детски градини и едно училище в Ямбол са одобрени за проекти от Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“

Ямбол. Три са утвърдените детски градини в Ямбол за присъединяване в планове за ръководство на дейностите по запазване на околната среда от Националната акция „ Чиста околна среда – 2021 година “ – „ Слънце “, „ Щастливо детство “ и „ Пролет “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Одобрено е и плановото предложение „ Учене на открито “ на Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “.

Проектът на Детска градина „ Слънце “ е наименуван „ Здраве в зелено “, на „ Пролет “ е „ Обичам природата и аз вземам участие “, на „ Щастливо детство “ – „ Пазим природата “.

Проектите целят повишение на екологичната просвета на децата, способстват за позитивното им отношение към природата и отговорност за предпазване на естествените запаси, съгласно актуалните трендове в областта на запазване на околната среда в просветителния и образователен развой на най-малките.

В детските градини ще бъдат инсталирани нови уреди за игра и отдих навън, ще бъдат сложени кошчета за разделно събиране на отпадъците, разработване и слагане на хранилки за птици, детски беседки и маса с скамейка – за класна стая навън. Децата ще имат опцията да се научат да ценят и пазят природата, откакто са положили труд - посредством засаждане на разнообразни типове растения и шубраци, създаване на билкови и зеленчукови градини и основаване на цветни лехи.

Облагородяване на някогашния розариум ще реализира Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “. Чрез осъществяване на плана ситуацията ще се усъвършенства с построяването на нова беседка. Целта е част от часовете да се организират навън, да се подтиква желанието на учениците за придобиване на познания и умения за запазване на чиста околна среда. Възпитаниците на учебното заведение ще имат опция за асимилиране и осъществяване на нужните им уменията за посаждане на разнообразни типове цветя и билки.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР