Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще

...
Ямбол. Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще
Коментари Харесай

Ямбол: Третата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще бъде отбелязана на 19 септември с традиционния пленер „Безистенът“

Ямбол. Третата годишнина на актуализирания Безистен с интерактивен музей ще бъде маркирана на 19 септември с обичайния пленер „ Безистенът “, проведен от Общинско дружество „ Туризъм и просвета “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Пленер „ Безистенът “ е включен измежду събитията, отдадени на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното завещание – 2018. Културните прояви, утвърдени от Министерство на културата, се организират под мотото „ Изкуството да споделяш! “.
Пленерът цели както насърчаването на детския гений и креативност в региона на изобразителното изкуство, по този начин и претворяването на визията на един от знаците на Ямбол – вековният Безистен, който е единственият в България, съхранен в достоверен тип.
Художествената демонстрация ще се организира от 13.00 до 16.00 часа на площадното пространство към емблематичната постройка, монумент на културата от национално значение.
Тази година в пленер „ Безистенът “ ще се включат възпитаници от НУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и ПМГ „ Атанас Радев “, както и ученици на художествените школи на Цветан Казанджиев при НЧ „ Зора-1945 “ и Атанас Караманов при Младежки дом „ Георги Братанов “ – Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР