Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в

...
Ямбол. Стотици посетители изпълниха залите на музеите и галерията в
Коментари Харесай

Ямбол: Стотици посетители изпълниха музеите в града и се включиха в общата интерактивна игра „Влез в историята“

Ямбол. Стотици гости извършиха залите на музеите и галерията в Ямбол, включвайки се в самодейностите, проведени в Европейската нощ на музеите. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . За трета поредна година събитието предизвика с обща интерактивна игра, наречена „ Влез в историята “, каквото е и едноименното мото на града като дестинация за културно-историческа туризъм. Това е неповторима ямболска самодейност, сплотяваща всички музеи и галерии в града, акцентира кметът Георги Славов по време на заключителната фаза на играта в Безистена, където бяха изтеглени и печелившите участници в томболата с награди. Голямата премия тази година – електронна книга отиде при Габриела Енчева. Всеки от културите институти даде свои обособени награди като подучване за участниците, събрали печати от всички музеи. На церемонията в Културно-информационен център Безистен прозвучаха химна на Европа – Одата на насладата и „ Върви народе възродени “, изпълнен на крайници от всички в залата. Оригиналният текст на Стоян Михайловски бе раздаден на всички участници в играта.
По-рано денем всеки можеше да се включи в самодейностите на Художествена изложба „ Жорж Папазов “, Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. „ Каргон “, Музея на бойната популярност и Културно-информационен център „ Безистен “ с Интерактивен музей.
Занимателната игра „ Влез в историята “ има за цел да предизвика интерес и опознаване на характерните благосъстояния на всеки културен институт в града и по едно и също време с това възприемането им като обединен културен и туристически артикул.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР