Ямбол. Стартира туристически портал на Община Ямбол. Специалната интернет платформа

...
Ямбол. Стартира туристически портал на Община Ямбол. Специалната интернет платформа
Коментари Харесай

Ямбол: Стартира официален туристически портал на града

Ямбол. Стартира туристически портал на Община Ямбол. Специалната интернет платформа е дейна на адрес: www.tourism-yambol.com, оповестиха от пресцентъра на Общината.
Сайтът показва главните туристически обекти и атракции, свързани с културно-историческото завещание на града като Археологическия резерват „ Тракийски и древен град Кабиле “, Ямболския Безистен с интерактивен музей, Музея на бойната популярност, Художествена изложба „ Жорж Папазов “, Възрожденския етнографски комплекс, също по този начин Астрономическата обсерватория с Планетариум и мн. други В специфична секция са обособени най-големите и атрактивни фестивали, които са емблематични за Ямбол – Международният маскараден фестивал „ Кукерландия “, Празникът на неповторимите за България танцуващи коледари, Панаирът на туристическите занимания и анимации и Посрещането на Слънцето на Античния град Кабиле, Националният Куклено-театрален фестивал „ Михаил Лъкатник “, първият за годината Национален мото събор, Денят на Ямбол с огромните концерти на международни музиканти и именити български реализатори и други
„ В последните години Ямбол направи доста, с цел да развие туристическия си капацитет с реновиране на главните си туристически обекти и предлагайки неповторими за страната събития и атракции. Логично бе информацията за Ямбол като туристическа дестинация да бъде събрана на едно място и тя да бъде елементарно налична за искащите да посетят града ни “, разяснява кметът на Ямбол Георги Славов. Освен към външна публика, туристическият портал е насочен и към самите хора в Ямбол, като предлага настояща информация за културни и спортни събития. Посетителите на уеб страницата могат да открият и доста потребна справочна информация за: транспортни връзки, места за настаняване, банки и обменни бюра, лечебни заведения и аптеки, спортни бази и доста други.
Туристическият портал на Ямбол е построен съгласно най-новите трендове при образното показване и улеснен достъп до включената в интернет страницата информация. Съдържанието е приспособено за прилагане през мобилни устройства. Предстои стартовата информация да бъде още допълвана и обогатявана, както и превод на наличието на непознати езици. Сайтът се управлява от Общинско дружество „ Туризъм и просвета “, което е главно звено за приемане на туристическа информация за града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР