Ямбол спря серията от 10 поредни победа на ЦСКА, като

...
Ямбол спря серията от 10 поредни победа на ЦСКА, като
Коментари Харесай

Ямбол спря победната серия на ЦСКА в НБЛ

Ямбол спря серията от 10 следващи победа на ЦСКА, като се наложи със 75:71 над " алените " в личната им зала.

ЦСКА към момента има шансове за втората позиция в постоянния сезон, макар провалянето, в случай че завоюва последните си два мача, а Балкан загуби своите. ЦСКА даде отмора на звездата си Брендън Йънг поради лек здравословен проблем на гарда, и в негово неявяване трябваше да откри други възможности за играта си. Ямбол разчиташе на дуото Лилов-Маринов, само че бе с група от девет играчи, поради отсъствието на Александър Матушев и в следващ мач на Доминик Кристиано.

Въпреки това гостите се държаха добре на столичния терен и не се дадоха елементарно. Първата част бе доста равностойна, като ЦСКА взе нежен задатък от пет точки, само че и Ямбол имаше преднина на моменти. До по-сериозна отдалеченост се стигна едвам в края на втория интервал, след серия от 8-1 за ЦСКА и две забивки на Зейн Ноулс. Дамян Минков направи мощно включване с 11 точки за 8 минути през първото полувреме.

Въпреки разликата на почивката от 47:35, Ямбол не се съобщи и след паузата излезе още по-мотивиран. Лилов, Маринов и Трей Сампсън стопиха единствено до 2 точки изоставането на своя отбор в средата на третата част при 53:51.

ЦСКА означи едвам 13 точки за цялата трета четвърт, против 23 за Ямбол, а малко преди края ѝ имаше и тъждество 58:58. Малко след старта на последната част Ямбол и поведе, за първи път след началния интервал. ЦСКА не съумя да означи от игра в продължение на три минути и за това време Ямбол даже дръпна с 5 точки.

Последваха две минути с редица пропуски от двете страни, преди Зейн Ноулс да върне петте точки и да изравни още веднъж до 71:71.

Отново неточности и пропуски на ЦСКА дадоха всичко в ръцете на Ямбол, и гостите се възползваха по най-хубавия метод - с два следващи коша на Маринов и Морис, което им донесе триумфа с 75:71.

За Ямбол Трей Сампсън приключи с 24 точки и 8 битки, Иван Лилов - с 18, 9 битки и 8 асистенции, а Павел Маринов означи 17 и 7 битки.

15 точки за ЦСКА означи Ноулс, 11 записа Минков, а 10 точки осъществя младокът Мартин Сотиров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР