Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за

...
Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще провокират публиката за
Коментари Харесай

Ямбол: Серия от анимирани рекламни клипове ще бъдат представено на 20-ото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“

Ямбол. Серия от анимирани рекламни клипове ще предизвикат публиката за 20-ото юбилейно издание на Международния маскараден фестивал „ Кукерландия “ – Ямбол 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Стилизираното кукерче от логото на фестивала „ оживява “ в поредност от видео спотове. Клиповете разиграват сюжети, които препращат към традициите на кукерските игри – прогонването на злото, посрещането на пролетта и пробуждането на природата. В стилистиката на част от клиповете е вплетена българска шевица като знак на съхранените достоверни традиции, също и като връзка с обичайното облекло на кукерите от ямболския край.
Стилизираният кукер е неизменим знак на фестивала в града от 2009 година, когато Община Ямбол го записва като своя запазена марка, дружно с останалите детайли на логото (шрифт и цветове), в Патентното ведомство.
Новите клипове към този момент са качени на формалния уебсайт на Община Ямбол, на банера, отдаден на фестивала. Видеата могат да бъдат видени и на Facebook страницата на „ Кукерландия “ и в YouTube.
До края на седмицата ще бъде пусната в послание и по-разширена версия на рекламен клип, който ще се излъчва в това число и по Българската национална телевизия, която е обичаен медиен сътрудник на фестивала.
Ямболската „ Кукерландия “ е първият в страната годишен фестивал на маскарадните игри, провеждан без спиране от 2000 година насам. Юбилейното му двадесетото подред издание ще бъде в дните от 28 февруари до 3 март. За присъединяване досега са регистрирани повече от 80 маскарадни групи от цяла България, също и гостуващи сформира от чужбина. Състезателното дефиле на кукери и маскирани чака своята многохилядна аудитория на 2 и 3 март в Градския парк на Ямбол, трансфорат в „ Кукерград “. Събитието е проведено от Община Ямбол и се организира под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР