Ямбол се бори до края, но не успя да поднесе

...
Ямбол се бори до края, но не успя да поднесе
Коментари Харесай

Ямбол затрудни максимално Рилски спортист

Ямбол се бори до края, само че не съумя да сервира изненадата още при започване на 21 кръг на НБЛ и да победи лидера в класирането и нов притежател на efbet Купа на България Рилски състезател. Самоковци завоюваха гостуването си с 89:82 след леко предимство в първата и последната четвърт.

Гостите вкараха 13 точки от 31 опита против 9 от 30 за ямболци. Самоковци направиха повече неточности в мача, само че и хванаха повече битки. Най-категорична обаче бе разликата в точките, пристигнали от запасите - 22 против 2 в интерес на спечелилите, които демонстрираха още един път преимуществата на по-дългата аварийна пейка.

Брендън Браун приключи с 20 точки и 5 асистенции за триумфа, а с по 14 точки се отличиха Тихомир Желев, Павлин Иванов и Нико Карвачо. Чилиецът оформи нов дабъл-дабъл, като добави и 12 битки.

Четирима от състава на Тони Дечев вкараха над 16 точки. С 20 точки и 14 битки един от най-хубавите си мачове изигра националът Андрей Иванов. Евгени Василев и Ерик Макгил нанизаха по 18 точки, а с 16 се включи Уили Атууд. В мача обаче не игра топ-реализаторът на отбора Иван Лилов.
 Рилски състезател победи с efbet Купа на България 2021
Рилски състезател победи с efbet Купа на България 2021

Победи Левски Лукойл на финала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР