Ямбол със сигурност ще се радва на нова спортна зала.

Ямбол със сигурност ще се радва на нова спортна зала. ...

В Ямбол ще има нова спортна зала, потвърди спортният министър.

Ямбол със сигурност ще се радва на нова спортна зала. Тя ще е с капацитет до 2000 души и ще има топла връзка със старата зала. Това обяви днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който бе в града по покана на кмета Димитър Иванов.
“Разбира се, за да се случи това, първо трябва да получим проект в рамките на 6 милиона лева от страна на новото ръководство на Общината, който да отговаря на реалните нужди на Ямбол”, коментира Красен Кралев.
Той заяви, че ММС ще осигури средствата, необходими за обновяване на залата за волейбол на стадиона, както и за закупуване на настилки и тепих за двете зали за борба в комплекса. “Ще помогнем на боксовия клуб, както и на всички ямболски клубове, които възпитават децата на дисциплина и любов към спорта. В най-кратки срокове ще изпълня и обещанието си към местния клуб по спортна стрелба - да закупим необходимите им нови пистолети”, заяви министър Кралев.
Красен Кралев и Димитър Иванов поеха ангажимент и към клуба по художествена гимнастика да намерят подходящо помещение, където да провеждат тренировките си.
“Сигурен съм, че Димитър Иванов ще направи необходимото жителите на Ямбол да получат нови и по-добри условия за спорт! Може да разчита на нашата подкрепа”, обърна се министърът на младежта и спорта към присъстващите.

Източник: actualno.com