Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба Вила

...
Ямбол. С три тона висококачествено вино местната винарска изба Вила
Коментари Харесай

Ямбол: Над 10 000 жители и гости на града присъстваха на празника на виното

Ямбол. С три тона висококачествено вино локалната винарска маза „ Вила Ямбол “ означи през днешния ден празника на лозарите и винарите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Събитието, проведено за четвърта поредна година в градския парк, притегли над 10 000 поданици и посетители на града. Винената фиеста допълваха кулинарните изкушения, приготвени от Ути Бъчваров, гарнирани с атрактивни демонстрации и последвалите дегустации. В празника взеха присъединяване и емблематичната ямболска певица Славка Калчева, Ансамбъл „ Тунджа “ и кукерската група при Младежки дом „ Георги Братанов “ – Ямбол.
Официалният старт на празника „ Пазим духа на виното “ дадоха изпълнителният шеф на избата Красимир Аврамов и кметът Георги Славов.
„ Хубаво е, когато всички се събираме, с цел да отпразнуваме дружно нашите съхранени обичаи, в това число и във винопроизводството. Горд съм, че славата на Ямбол се разнася на цели четири континента “, сподели в обръщението си кметът Георги Славов.
Директорът на избата употребява мотива за благодари на всички сегашни и някогашни чиновници, агрономи, технолози и всички ангажирани в процеса, с чийто труд „ Вила Ямбол “ си е извоювала име на нашия и международния пазари. На днешния празник бе оповестена и новината, че до края на годината „ Вила Ямбол “ ще пусне на пазара нова серия от три типа тероарни виновност от висок клас, които ще се отличават със характерния си усет, с помощта на подбрани микрорайони, където ще се отглежда гроздето при присъщи почвени и климатични условия. След триумфа на сериите „ Вила Ямбол “ и „ Кабиле “, това ще бъде новото попълнение в асортимента на избата.
Днешният Празник на виното обичайно бе въведения и към започващия на 28 февруари Международен маскараден фестивал „ Кукерландия – Ямбол 2019 “, който тази година празнува своя 20-годишен празник. По мнението на фолклористи и етнографи корените на кукерските игри се свързват с античните езически традиции на траките и тогавашните Дионисиеви празници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР