Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана

...
Ямбол. С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана
Коментари Харесай

Ямбол: Градът отбеляза 141 години от Освобождението си

Ямбол. С тържествено честване, проведено от община Ямбол, бе маркирана 141–ата годишнина от Освобождението на града от османско господство. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата събра пред паметника, на мястото, където са били посрещнати съветските войни от 23-ти Донски казашки полк, представители на локалната власт, родолюбиви и политически организации, военнослужещи, жители.
„ Нека освен на 17 януари си спомняме за мощния дух на предците ни, дано постоянно да носим в себе си историята на своя град и на своя народ! Защото историята ни демонстрира, че съумяваме само, когато сме сплотени и единни “, съобщи в словото си кметът на Ямбол Георги Славов.
Благодарствен молебен за починалите герои отслужи Негово Високопреподобие Архиерейският наместник Архимандрит Димитрий. Поднесени бяха венци и цветя в символ на респект към паметта на героите.
Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на Ямбол продължи със шествие по улиците на града до Паметника на починалите за националното избавление, където също бяха положени венци и цветя на благодарност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР