Ямбол. С тържествен военен марш и шествие с икона на

...
Ямбол. С тържествен военен марш и шествие с икона на
Коментари Харесай

Ямбол: Градът отпразнува Гергьовден с тържествен войскови марш и литийно шествие

Ямбол. С церемониален боен марш и шествие с икона на св. Георги Победоносец Ямбол означи 6 май. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В честването на Гергьовден се включиха стотици поданици на града, представителни елементи на военните формирования от Ямболския гарнизон, патриотични организации и публични лица. Празникът стартира с отслужване на света литургия и поклонение пред иконата на св. вмчк. Георги Победоносец в едноименния храм в кв. „ Каргон “, след което от църквата потегли шествие с иконата на светеца. Процесията от свещенослужители, представителни елементи от военнослужещи от Ямболския гарнизон и миряни мина по улиците на града и спря на площада пред Община Ямбол. Празничното честване на 6 май – Деня на храбростта и празник на Българската войска продължи с обичайния церемониален обред по издигане на националния байрак, отслужване на молебен и марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон.
„ 6 май е една от най-значимите дати в българския календар, трансформирала се в знак на българския дух и борбеност “, акцентира в приветственото си слово кметът Георги Славов. Той изрази признателност към състава на военните формирования на Ямболския гарнизон за дейното им наличие в живота на града и съдействието, което оказва в разнообразни публични начинания.
Поздрав към военнослужещите във връзка празника на Българската войска насочи и подп. Милен Димитров, зам.-командир на Авиобаза Безмер.
След привършване на тържествения обред, шествието с иконата на св. Георги се върна по противоположния маршрут до храма в кв. „ Каргон “, където бе положена за поклонение на миряните от Ямболската духовна околия.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР