Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и

...
Ямбол. С тържествен ритуал пред паметника на Георги Дражев и
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол Георги Славов: Какви са България и Европа днес, какви ще бъдат в утрешния ден – зависи от всеки един от нас

Ямбол. С церемониален обред пред паметника на Георги Дражев и на починалите през войните ямболци започнаха днешните празнувания, отдадени на 9 май в Ямбол, оповестиха от пресцентъра на Общината . В празничното си слово кметът Георги Славов прикани да имаме памет за всички тествания, през които сме минали, с цел да имаме през днешния ден мирна и обединена Европа. „ Трябва да бъдем виновни към България и Европа и дадем своя принос, тъй като просперираща България няма по какъв начин да бъде нещо настрана от мощна и благоденстваща Европа. Какви са България и Европа през днешния ден, какви ще бъдат в утрешния ден – зависи от всеки един от нас “, добави още той.
Честването стартира с празнична стратегия на ямболския Духов оркестър при Народно читалище „ Съгласие – 1862 “. Представители на държавни институции, патриотични организации, политически партии и жители на Ямбол сервираха цветя и венци в символ на благодарност към починалите през войните ямболци.
По мотив днешния празник, 9 май ще бъде Ден на отворени порти за всички ямболски музеи – Културно-информационен център „ Безистен “, Регионален исторически музей – Ямбол, Художествена изложба „ Жорж Папазов “ и Музея на бойната популярност “. Празничната стратегия ще приключи с пролетен концерт на вокална група „ Пятница 13 “ от 18.00 часа в Художествена изложба „ Жорж Папазов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР