Ямбол. С прожекция на филма Легенда за първия кукер“ на

...
Ямбол. С прожекция на филма Легенда за първия кукер“ на
Коментари Харесай

Ямбол: С прожекция на филма „Легенда за първия кукер“ ще започне програмата на анимационното кино в рамките на маскарадния фестивал „Кукерландия“

Ямбол. С прожекция на кино лентата „ Легенда за първия кукер “ на 28 февруари в Ямбол се открива програмата на анимационното кино в границите на маскарадния фестивал „ Кукерландия “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Представянето на лентата е от 18.00 часа в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “. В продължение на три дни (до 2 март, включително) Безистенът ще бъде хазаин на стратегия на анимационното кино, съчетана с арт-работилници и занимания за децата, с които да се посветят в тайната на разработване на анимирани картинки. Инициативата се осъществя взаимно с Международния фестивал на анимационния филм „ Златен кукер “ - София.
Програмата на „ Анимационната Кукерландия “ е единствено част от събитията, отдадени на детската публика по време на фестивала. От 10.30 часа в Зрителната зала на Община Ямбол стартира фолклорният празник „ Аз съм кукерче “ с присъединяване на сформира от детски градини и учебни заведения в града. От 17.30 часа във фоайето на НЧ „ Съгласие – 1862 “ ще бъде награждаването на спечелилите в състезанието за детска рисунка „ Моята Кукерланандия ", проведен от най-старото читалище в града. Половин час по-късно в Безистена ще бъде открита изложбата на кукерски маски, отличени в състезанието на Общинския детски комплекс.
На 1 март представителни групи от учебни заведения и детски заведения ще се включат в обичайното карнавално шествие, предшестващо формалното разкриване на фестивала. Много изненади, игри и награди чакат децата и в двата почивни дни (2 и 3 март) на две основни зони – пред Безистен – Юг и в Градския парк на Втора сцена (Шоу в Кукерово). Районът към Младежки дом „ Георги Братанов “ пък още веднъж ще се преобрази в духа на фестивала с пана от графити. На територията на „ Кукерград “ ще бъде и обичаната на децата „ Алея на гигантските маски с 20 страховити великани – най-предпочитаните „ сътрудници “ за фотоси.
Повече за програмата на ХХ Международен маскараден фестивал „ Кукерландия “ – Ямбол `2019 (28 февруари – 3 март) е оповестена на уеб страницата на Община Ямбол тук, на туристическия портал: www.tourism-yambol.com, както и във Facebook страниците на Община Ямбол и на фестивала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР