Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан

...
Ямбол. С поредица от инициативи в Ямбол ще бъде отбелязан
Коментари Харесай

Ямбол: С поредица от инициативи в града ще бъде отбелязан Денят на православната християнска младеж и семейство

Ямбол. С поредност от начинания в Ямбол ще бъде маркиран Денят на православната християнска юноша и семейство – 21 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Програмата включва събития от 19 до 21 ноември, проведени взаимно от Община Ямбол и Сливенска света митрополия.
На 19 ноември от 17.00 часа архиерейският наместник архимандрит Димитрий ще отслужи вечерна работа в храм „ Свети Николай Чудотворец “. От 18.00 часа доцент доктор Свилен Тутеков, учител в Православен богословски факултет на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “, ще изнесе сказка „ Християнското семейство “ в храма.
На 20 ноември свещеноиконом Стоян Илиев ще отслужи вечерна работа в храм „ Свети Георги Победоносец “ от 17.00 часа. В същата черква от 18.00 часа е началото на беседата „ Домашната черква като начало на духовния живот “, готова от доцент доктор Мариян Стоядинов, учител в Православен богословски факултет на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “.
На 21 ноември на празника Въведение Богородично, отбелязван от 1929 година като Ден на православната християнска юноша и семейство, програмата стартира от 9.00 часа със утринна работа, отслужена от протойерей Янко Янков в най-новата ямболска православна черква - „ Успение на Пресвета Богородица “. От 10.30 часа, още веднъж в храма, доцент доктор Димитър Киров, учител в Православния богословски факултет на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “, ще води сказка на тематика „ Християнско семейство или живот без брак “.
На 21 ноември ще бъде обещано начало и на обичайна благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “, с която се набират средства за тежко заболели ямболски деца и младежи. Инициативата започва от 17.30 часа в Художествена изложба „ Жорж Папазов “ с гала по награждаване на спечелилите в детския конкурс за рисунка на тематика „ Коледа “.
Пълната стратегия на Дните на православната християнска юноша и семейство в Ямбол е оповестена на интернет-страницата на Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР