Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски

...
Ямбол. С официални церемонии днес бяха открити три обновени детски
Коментари Харесай

Ямбол: Кметът Георги Славов откри три обновени детски заведения

Ямбол. С публични церемонии през днешния ден бяха открити три актуализирани детски заведения в Ямбол: Детска ясла „ Мечо Пух “, Детска градина „ Свобода “ и Детска ясла „ Слънчево детство “ към Детска градина „ Пламъче “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Детските заведения бяха напълно реновирани по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “, изпълняван по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
„ Постигната бе задачата да осигурим модерни условия за развъждане и образование на децата на Ямбол, тъй като те са бъдещето на нашия град “, посочи кметът Георги Славов. От своя страна шефовете на детските заведения показаха своето удовлетворение от осъществените поправки и изрекоха благодарности към община Ямбол от името на родителите и екипите на съответните детски градини.
Дейностите, в осъществяване на плана включваха полагане на топло и хидроизолация, ремонт на покривни структури, замяна на електрическите, ВиК и котелни съоръжения, нова дограма, възобновяване, в това число с ново съоръжение на кухненските блокове и други Дворните пространства също са осъвременени с нови уреди за игра, обособени в разнообразни кътове, според от групата и възрастта на децата, положена е ударопоглъщаща настилка, изпълнени са и действия по възобновяване на парковата растителност.
Проект „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване. Общата му стойност е 6 617 380.00 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол. Проектът е част от капиталовата стратегия на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР