Ямбол. С официална церемония по първа копка“ бе даден символичен

...
Ямбол. С официална церемония по първа копка“ бе даден символичен
Коментари Харесай

Ямбол: Започна обновяването на Средно училище „Св. Климент Охридски“

Ямбол. С публична гала по „ първа копка “ бе даден алегоричен старт на строително-ремонтните действия по възобновяване на СУ „ Св. Климент Охридски “ в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Реновирането на най-голямото учебно заведение в града се осъществя по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.
Дейностите включват повсеместен ремонт на учебната постройка, в това число въвеждане на енергоефективни ограничения, измежду които полагане на топлоизолационна система по стени и покрив, хидроизолация на покрив и на партер и други Предвидено е и създаване на налична среда посредством доставка и монтаж на асансьор, осигуряващ достъп до всички етажи и създаване на тоалетна за инвалиди на първия етаж. Ремонтните работи са планувани за период от 200 дни и следва да приключат към края на месец юни т. година
Ремонтът на СУ „ Св. Климент Охридски “ ще обезпечи още по-добри и модерни условия за образование, които учениците и техните преподаватели заслужават, посочи кметът Георги Славов.
От своя страна шефът на образователното заведение Живка Димитрова изрази своето удовлетворение от идното реновиране и изрече благодарности Благословия за сполучлив старт на ремонтните действия насочиха отец Янко и отец Олег.
Модернизирането базата на СУ „ Св. Климент Охридски “ е единствено един от обектите по предпазения от община Ямбол план „ Устойчиво и интегрирано развиване на просветителната инфраструктура на община Ямбол “. В напреднала фаза са ремонтите на Детска ясла „ Мечо Пух “, Детска градина „ Свобода “ и на постройката, употребена от яслените групи на Детска градина „ Пламъче “.
Общата стойност на плана е 6 617 380.00 лева, което е 100 % безплатна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР