Ямбол. Рекорден брой участници от общо 77 маскарадни групи ще

...
Ямбол. Рекорден брой участници от общо 77 маскарадни групи ще
Коментари Харесай

Ямбол: „Кукерландия 2018“ посреща рекорден брой участници от близо 80 маскарадни групи

Ямбол. Рекорден брой участници от общо 77 маскарадни групи ще дефилират в Ямбол по време на 19-то издание на Международния маскараден фестивал „ Кукерландия – 2018 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Зрелищното събитие ще бъде в границите на четири поредни дни от 22 февруари до 25 февруари. Кулминацията е двудневният Парад на маскираните, провеждан в събота и неделя. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Началото на програмата е в 10.00 часа. В събота първи ще дефилират представителите на домакините от община Ямбол – Кукерска група при Младежки дом „ Г. Братанов “, която предходната година бе отличена от журито като притежател на най-голямата премия. Половин час преди този момент ще бъде обичайното за ямболския фестивал „ кукерско хоро “, с което се дава символичното начало на спортното дефиле.
Общо 20 са новите групи, които ще се показват за първи път в Ямбол. Сред тях са кукерската група от бургаското с. Бродилово и „ Кукер без маска “ от Малко Търново, съставът от с. Айдемир, Силистренско, кукерите от с. Столетово, Пловдивско, сурвакарите от с. Джерман, Кюстендилска област, „ Васильовските дервиши “ от с. Семчово, Пазарджишко, „ Турийските кукери “ от едноименното Старозагорско село, сурвакарите от с. Косача, Пернишко и други Присъствието на маскарадни групи безусловно от всички краища на България още веднъж трансформира „ Кукерландия “ в едно от най-зрелищните и огромни фестивални събития в страната. Провокативен и всякога друг поради въвежданите спомагателни атракции, ямболският фестивал печели любовта на участници и аудитория с всяка минала година. Показателно е, че единствено в границите на последните 5-6 години броят на маскарадните групи се е нараснал двойно, а празникът притегля хиляди посетители от страната и чужбина.
ХІХ Международен маскараден фестивал „ Кукерландия “ – Ямбол 2018 се организира под патронажа на министъра на културата госпожа Николина Ангелкова и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.
Повече за фестивала на: www.yambol.bg, www.kukerlandia.com, www.tourism-yambol.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР