Ямбол. Реализирането на модернизирания транзитен газопровод между България и Турция

...
Ямбол. Реализирането на модернизирания транзитен газопровод между България и Турция
Коментари Харесай

Турският енергиен министър Фатих Дьонмез: Реализирането на модернизирания транзитен газопровод между България и Турция е резултат от взаимното доверие

Ямбол. Реализирането на осъвременения директен газопровод сред България и Турция е резултат от взаимното доверие и положителните връзки на двете страни. Това сподели турският енергиен министър Фатих Дьонмез по време на формалната гала по стартиране в употреба осъвременения директен газопровод за Турция край с. Лозенец, област Ямбол, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Докато ние сме тук с вас, в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган показва 100-дневната си стратегия. Аз го попитах дали да остана в Турция или да дойда в България, а той отговори, че това събитие е доста значимо и е по-добре да съм тук “, означи министър Дьонмез. По думите му с формалното разкриване на правата се дава опция за увеличение на потенциала на газопровода и в това време за реверсивна връзка, която при нужда в бъдеще ще може да се употребява. „ Чрез реализирането на този план ще сме обезпечили сигурността на доставките на природен газ за Турция и България, само че освен – посредством това даваме своя принос и за обезпечаването на енергийната сигурност на доставките на европейския пазар “, уточни той. „ Реализирането на този план е резултат от взаимното доверие и положителните връзки, които съществуват сред нашите страни. Това е най-големият принос, който ние даваме за общото взаимно бъдеще и развиването на енергийния пазар в Европа за напред “, добави турският министър. „ Уверен съм, че посредством откриването на тази права ние ще дадем опция и мотив за откриването на други по-големи планове и вложения въз основата на дългогодишните положителни връзки и съдействие, които имаме “, сподели още той.
Весела АЛЕКСАНДРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР