Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по

...
Ямбол. Работи се едновременно по всички съоръжения на площадката по
Коментари Харесай

Ямбол: Усилено се работи по изграждане на всички съоръжения за пречиствателната станция в града

Ямбол. Работи се по едно и също време по всички уреди на площадката по създаване на градска пречиствателна станция в Ямбол, сподели днешната инспекция, направена от кмета Георги Славов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Строителството бе обновено през месец май т.г. и все още в напреднал стадий са дейностите в целия обсег на обекта. Към привършване е монтажът на оборудването към постройката, от която ще се подава въздух към биобасейна, на недодялан градеж са приключени битово-лабораторната постройка с централен диспечерски пункт и стопанската постройка, където към този момент се вършат вътрешни съоръжения. В напреднала фаза е строителството на първичния и вторичните радиални утаители, инсталира се съоръжение в постройка селектор и помпена станция за рециклирана дейна наслойка, както и по черпателния контейнер. Дейности се правят и по довеждащия колектор до площадката на пречиствателната станция. „ Работата не е спирана, без значение какво е времето “, увери основният инженер на обекта Александър Тодоров.
„ Изграждането на градска пречиствателна станция е ангажимент, който сме поели и изпълняваме. Имаме и уверението на строителите, че ще бъде осъществено в период “, разяснява кметът Георги Славов. „ Това е извънредно значимо за града от позиция на екологията, само че и за привличането на вложители “, добави още кметът.
Строителството на оборудването се осъществя по втора фаза на Интегрирания план за воден цикъл на града - създаване на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и довеждащ колектор, уголемение и реорганизация на канализационната и водопроводна мрежа. При първата фаза на плана бе построена канализационната мрежа на кв. „ Каргон “, сменени бяха водопроводи по цялото трасе, построиха се каналните помпени станции. В допълнение бе построена инфраструктура за довеждане на водите от целия град, в това число и от индустриалната зона към бъдещото пречиствателно оборудване.
Обектът се извършва по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР