Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с

...
Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с
Коментари Харесай

Ямбол: Летният филмов маратон продължава този уикенд с „Топло“ и „За короната и страната“

Ямбол. Програмата на лятното кино продължава и този уикенд с две паметни заглавия. В петъчната вечер на 2 август феновете на българското кино ще могат да се насладят на класиката „ Топло “ (1978) по сюжет и постановка на Владимир Янчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Сюжетът ни среща с хората от софийската кооперация „ Цар Крум “, които вземат решение сами да си обезпечат парно отопление. Договарят се с трима майстори и даже им предплащат услугата. И стартира огромното продупчване на дупки в стените, в подове, по таваните. В един прекрасен ден майсторите изчезват, само че дупките остават. Несгодите обаче сближат излъганите и изнервени съкооператори…
В основните функции ще забележим познатите на генерации българи артисти Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Григор Вачков, Наум Шопов, Георги Черкелов, Константин Коцев и други Филмът е отличен с премия на Съюза на българските кино дейци.
На 3 август, събота, жителите и гостите на града ще могат да се потопят в надълбоко прочувствения филм от Англия „ За короната и страната “ (2014), който пресъздава следвоенна Англия с обич, само че и с ясното схващане за осакатяващите последствия от остарялата класова система, която към момента съществува, макар чувството, че страната е на ръба на нова ера. Пропит е с откровена носталгия и ненатрапчиво чувство за загуба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР