Ямбол. Продължава представянето по ямболските училища на мобилната изложба, посветена

...
Ямбол. Продължава представянето по ямболските училища на мобилната изложба, посветена
Коментари Харесай

Ямбол: Мобилна изложба за Българското председателство в съвета на ЕС е представена в града

Ямбол. Продължава представянето по ямболските учебни заведения на мобилната галерия, отдадена на Българското председателство на съвета на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Тя е част от осведомителната акция в границите на плана, предпазен от община Ямбол: „ Популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в община Ямбол “.
Изложбата включва тематични осведомителни табла, представящи в синтезиран тип същността на Европейския съюз като обединяване на страни, развиването на интеграционния развой и пътят на България в него, наличието на страната ни в европейските институции, както и целите и главните акценти от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Целта на акцията е повишение информираността на жителите и гостите на община Ямбол за организацията и политиките на Европейския съюз, участието на България в Съюза, същността и ролята на ротационното председателство, целите и програмата на Българското Председателство и постигнатите резултати от евроинтеграционния развой на територията на община Ямбол.
Мобилната галерия се показва в границите на няколко дни във всички съществени и междинни учебни заведения на територията на общината, както и във Факултета „ Техника и технологии “ по авансово одобрен график. През актуалната седмица е ред на ОУ „ Хр. Смирненски ” и ОУ „ Димчо Дебелянов ", както и ОУ „ Н. Петрини ”. На всички образователни заведения са предоставени осведомителни материали за българското председателство и в електронен тип за популяризирането им измежду учениците и студентите. Изложбата към този момент бе показана в Културно-информационен център „ Безистен “ и други културни институти в града, в Областния информативен център, както и на редица обществени места в града.
Подробна информация за плана и мобилната галерия e оповестена на уеб страницата на община Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР