Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол

...
Ямбол. По повод светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол
Коментари Харесай

Ямбол: С литийно шествие и военен марш ще бъде отбелязан Гергьовден в града

Ямбол. По мотив светлия християнски празник Гергьовден, кметът на Ямбол Георги Славов и началникът на военния гарнизон подп. Милен Димитров канят всички поданици и посетители на Ямбол да бъдат част от празничните прояви в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Отбелязването на Св. вмчк. Георги Победоносец ще стартира от 8.30 часа в храм „ Св. вмчк. Георги Победоносец “ с отслужването на празничната Света литургия. По традиция от храма в 10.00 часа ще тръгне лития с иконата, в която е вградена парченце от мощите на светеца по маршрут: ул. „ Св. Георги “, „ Ат. Кратунов “, „ Индже челник “, „ Г. Дражев “, „ Цар Ив. Александър “, пл. „ Освобождение “, ул. „ Г. Раковски “, площадно пространство пред община Ямбол.
С церемониален обред по издигане на националния байрак, отслужване на молебен и марш на представителни блокове от военните формирования на ямболския гарнизон в 10.30 часа пред постройката на общината ще бъде маркиран Денят на храбростта и Българската войска.
В рамките на честването от 11.30 часа в Музея на бойната популярност ще бъде показана презентация, отдадена на присъединяване на 29-ти пехотен Ямболски полк в Първа международна война 1915 - 1918 година, с преподавател инж.Теодор Масов. Традиционно, 6 май е ден на отворени порти в ямболския боен музей, като от 10.00 до 16.00 часа всеки може да прегледа експозициите при вход свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР