Ямбол. По повод международния ден на книгата и авторското право

...
Ямбол. По повод международния ден на книгата и авторското право
Коментари Харесай

Ямбол: С двойна премиера на младия автор Анамария Коева ще бъде отбелязан Световният ден на книгата и авторското право 23 април

Ямбол. По мотив интернационалния ден на книгата и авторското право – 23 април в Ямбол ще се състои премиера на две книги на младия създател Анамария Коева, оповестиха от общината . Литературната среща ще бъде на 23 април от 16.30 часа в залата на Културно-информационен център „ Безистен “. Организатор на събитието е Общинско дружество „ Туризъм и просвета “.
В Ямбол Анамария Коева ще показа „ Кой си ти? ” – картини и лирика (2019, издателство „ Захарий Стоянов ”) и „ Мълчание по Бредбъри ” (2017, „ Бургаска писателска общественост ”). На премиерата ще участват и редакторите на книгите - писателят Иван Гранитски, както и поетесата Роза Боянова – арт-педагог и създател на литературно студио „ Митични птици “, Бургас. В творбите си създателят разсъждава върху тематики като обществените порядки, които постоянно ни дефинират и лимитират, търсенето на смисъла в ерата на обществените медии, методите ни за разпръскване, когато смисъл няма, домът като релативно разбиране, което някак постоянно е другаде. „ Кой си ти? ” се пробва да освети тъмните кътчета на нашето подсъзнание - в търсене на границата сред Аз-а и Другия, Аз-а и Обществото, а от време на време даже и сред Аз-а и Аз-а. Заглавието на другата литературна творба „ Мълчание по Бредбъри ” е въодушевено от „ 451 градуса по Фаренхайт “ на Рей Бредбъри. В книгата се преплитат тематиките за търсенето на еднаквост надалеч от вкъщи и за пътуването – във времето, в пространството, в другите човешки светове.
Анамария Коева е на 25 години. Завършва архитектура в влиятелния University of Edinburgh. Родом от Бургас, тя е публицист, художник и преводач, понастоящем живее в Единбург. Тя е призьор от Националния конкурс за млади художници и литератори „ Душата на един извор “ 2018 година, проведен от община Ямбол, взаимно с Фондация „ Млада България “. Носител е на редица литературни награди, в това число „ Петя Дубарова ” (2012). Автор е към този момент на пет поетични книги и две независими изложения в България и в чужбина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР