Ямбол. Пищността на Венецианския барок се пренесе днес в салона

...
Ямбол. Пищността на Венецианския барок се пренесе днес в салона
Коментари Харесай

В Ямбол започнаха музикалните празници „Златната Диана“

Ямбол. Пищността на Венецианския барок се придвижи през днешния ден в салона на ямболския „ Безистен “ с първия концерт от програмата на Музикалните празници „ Златната Диана “ – Ямбол 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Откриването започва с два концерта за обой от Антонио Вивалди и Алесандро Марчело, със специфичното присъединяване на соло обоистът на Щутгартската опера Иван Данко. Домакините от Камерен оркестър „ Дианополис “ продължиха с едно от най-любимите за необятната аудитория творби - Адажиото на Томасо Албинони, при което гостите имаха опцията да се насладят и на неповторимия тон на новия орган в ямболския Безистен.
Откриването на годишните музикални празници бе преди броени часове и даде възторжено начало на четиридневното събитие. Като същинско духовно средище, Ямбол заслужава да има подобен музикален празник и ние постоянно ще го поддържаме, разгласи по този мотив зам.-кметът Илиана Бицова.
„ Значението на този фестивал е голямо, тъй като с него ние демонстрираме, че в този град, с голямата поддръжка на община Ямбол и с голямото схващане на хората, ни се дава опция да вършим класическа музика на едно равнище, което излиза отвън границите на нашата страна “, разгласи в изявление преди началото на концерта маестро Константин Илиевски - диригент и основен живописен началник на „ Дианополис “. „ Винаги съм горделив, когато имам опцията да бъда тук в Ямбол и да работя “, добави още маестрото.
Утре програмата на „ Златната Диана “ продължава с оперния театър „ Така вършат всички “ на Държавна опера Пловдив. Вторник вечерта е завладяващият солов концерт (рецитал) на младия виртуоз на акордеон и баян Стоян Караиванов. Финалната вечер в сряда, 24 април, е повече от изкушаваща за ценителите на класическата музика – Фестивалният симфоничен оркестър „ Златната Диана “ още веднъж събира изключителни инструменталисти от страната и чужбина. Специалното присъединяване е на неподражаемия цигулар от международна класа Светлин Русев.
Допълнителна информация за Музикалните празници „ Златната Диана “ – Ямбол 2019 – на www.yambol.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР