Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица Стилияна

...
Ямбол. От днес временно се затваря за движение улица Стилияна
Коментари Харесай

Ямбол: Улица „Стилияна Параскевова“ се затваря временно заради ремонт на главния колектор

Ямбол. От през днешния ден краткотрайно се затваря за придвижване улица „ Стилияна Параскевова “ в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Придвижването на моторни транспортни средства се стопира в сектора от постройката на електроразпределителното сдружение до централния пешеходен мост към парка. Водачите ще могат да употребяват обходен маршрут по ул. „ Елена Янкова “. Отворено за придвижване ще бъде кръстовището на улиците „ Ал. Стамболийски “ и „ Константин Иречек “ до някогашната минерална баня.
Промяната във краткотрайната организация на придвижването е по отношение на построяването на основен канализационен колектор ІХ и тръбопровод по трасето му. Колекторът е част от техническата инфраструктура, която ще събира и води отпадъчните води от битовото ползване и промишлената зона към пречиствателната станция. Съоръжението за филтриране на водите се построява в южната част на града, като строителството е в напреднала фаза. Довършват се стоманобетонови структури на плануваните за създаване уреди. На част от тях към този момент е доставено и инсталирано оборудването.
Строително-ремонтните действия по двата обекта се правят в осъществяване на „ Интегриран план за водния цикъл на гр. Ямбол – създаване на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и довеждащ колектор, уголемение и реорганизация на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза ”. Проектът се извършва от община Ямбол и е финансиран от Европейски структурни и капиталови фондове и от Държавния бюджет на Република България посредством Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 година ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР