Ямбол. Ообновената ул. Преслав“ в Ямбол е вече отворена за

...
Ямбол. Ообновената ул. Преслав“ в Ямбол е вече отворена за
Коментари Харесай

Ямбол: Обновената улица „Преслав“ е вече отворена за движение

Ямбол. Ообновената ул. „ Преслав “ в Ямбол е към този момент отворена за придвижване на моторни транспортни средства. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Обектът е въведен в употреба откакто през вчерашния ден мина сполучливо инспекция за осъществените действия от държавна приемателна комисия. От 15 юни, събота, се възвръща и придвижването на постоянните автобусни линии от градския превоз - с номера 2, 5, 18Б, 20, 20А и 25.
Модернизирането на една от най-натоварените ямболски улици бе в осъществяване на план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, контракт за безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “.
Изцяло реновирана е правата от кръстовището с ул. „ Димитър Благоев “ (пл. „ Боровец “) до пресечката с ул. „ Акация “. Положена е нова пътна настилка, актуализирани са тротоарните площи, въведено е ново енергоспестяващо улично осветяване, както и видеонаблюдение по цялото продължение на сектора за предварителна защита и повече сигурност за жителите. Извършена бе и замяна на растителността с нови дървесни типове.
Ремонтът на ул. „ Преслав “ бе предпочитан план с оглед натовареността на пътното платно като част от една от входно-изходните артерии на града. Реновирането й бе в осъществяване на поредните старания на община Ямбол за изцяло възобновяване на уличната мрежа в града, основаване на по-добри условия за придвижване на коли и пешеходци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР