Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол

...
Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по обявения от Община Ямбол
Коментари Харесай

Ямбол: Определени са победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа” – част от благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“

Ямбол. Общо 720 рисунки постъпиха по оповестения от Община Ямбол обичаен конкурс на тематика „ Коледа ”. Комисия от ямболските художници Петър Тепсизов, Кольо Инджов и Кольо Костов журира творбите и излъчи спечелилите в обособените категории. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
При най-малките първо място бе присъдено на Георги Деянов Ташев от ДГ „ Свобода “. В групата І – ІV клас е отличена рисунката на Кристина Костадинова Манова от ОУ „ Николай Петрини “, а при най-големите (V-VІІІ клас) премията печели Маргарита Войтех Вашек - V клас от ПМГ „ Атанас Радев “. Авторите на трите първи места ще получат парични награди в размер на 50 лв., а рисунките им ще бъдат отпечатани като коледни приветствени картички на кмета на община Ямбол Георги Славов.
Рисунката на Мария-Магдалена Бонева от I „ б “ клас на НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще бъде употребена при правенето на рекламните материали за Коледарския празник – Ямбол 2018.
За коледна приветствена картичка от името на ръководителя на Общински съвет Ямбол ще бъде отпечатана рисунката на Михаела Здравкова Колева от СУ „ Св. Климент Охридски “
Комисията номинира и 10 рисунки, които ще бъдат отпечатани като коледни картички в благотворителната акция на община Ямбол „ Подай ръка – избави живот ”. Всяка година хиляди жители, доста институции и компании се включват в самодейността. Събраните средства попълнят фонда за подкрепяне на тежко заболели ямболски деца и младежи.
Тази година като коледни благотворителни картички ще бъдат популяризирани рисунките на:
I възрастова група (5-6 годишни):
Радмила Павел Мангелова - 6 години, ДГ „ Червената шапчица “;
Стилиян Стойков Иванов - 6 години, ДГ „ Биляна “;
Атанас Делянов Ванков - 6 години, ДГ „ Пламъче “;
Виктория Диянова Георгиева - 6 години, ДГ „ Валентина “.
II възрастова група (I-IV клас):
Пламена Георгиева Костова - III клас, НУ „ Проф. Нойков “, Школа по изобразяване „ Слънце “;
Ивет Огнянова Димитрова - IV клас, ОУ „ П.Р. Славейков “;
Ивайла Христова Панайотова - IV клас, ОУ „ П.Р. Славейков “;
Мирослав Николаев Димитров - 8 години, ОУ „ Любен Каравелов “.
III възрастова група (V- VIII клас):
Алина Станчева Ставрева - V клас, ПМГ „ Атанас Радев “;
Дарина Александрова Борисова - VII клас, СУ „ Св.Климент Охридски “.
Авторите на всички отличени произведения ще бъдат наградени на специфична гала на 21 ноември в Деня на християнското семейство, когато ще бъде даден и формален старт на благотворителната акция с продажба на коледни картички. Събитието е с начален час 17.30, в Художествена изложба „ Жорж Папазов ”. Рисунките на спечелилите, както и още 75 номинирани произведения ще бъдат включени в тематичната галерия, която може да бъде забелязана в ямболската изложба.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР