Ямбол. Общинските съветници в Ямбол гласуваха допълнение на бюджета на

...
Ямбол. Общинските съветници в Ямбол гласуваха допълнение на бюджета на
Коментари Харесай

Общински съвет – Ямбол гласува допълнение на бюджета на общината

Ямбол. Общинските съветници в Ямбол гласоподаваха допълнение на бюджета на община Ямбол за 2021 година за значими инициативи, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Предвидените средства в бюджета на общината за хонорари и осигурителни вноски на общинските съветници за месец октомври в размер на 30 000 лева да бъдат ориентирани за осъществяване на концепцията за основаване на монумент на Васил Левски.
Съветниците гласоподаваха да бъде проектирано и построено ново кръстовище с кръгово придвижване на ул. „ Димитър Благоев “, ул. „ Ямболен “, ул. „ Ормана “ и ул. „ Пирин “ на стойност 10 000 лв., с което ще се обезпечи безконфликтно транспортно обслужване в региона на в този момент съществуващото пътно кръстовище. По този метод ще се облекчи мощно натоварената транспортна връзка на градската улична мрежа.

Във връзка с изключителната епидемиологична конюнктура и увеличение на броя на записаните случай на COVID-19 в страната, Общински съвет – Ямбол гласоподава закупуването на две термални металдетекторни рамки, които безконтактно ще мерят температурата както на чиновниците, по този начин и на влизащите жители в постройката на общината.
За потребностите на Дома за остарели хора „ Св. Архангел Михаил “ в Ямбол ще бъде закупен автомобил за транспортиране на потребителите на дома до персонален доктор, ортодонт, превозване до болница.
Община Ямбол планува да бъде построено велосипедно трасе с транспортна и туристическа устременост от кръстовище „ Трите вятъра “ до моста на „ Златен рог “ с обща дължина към 1200 метра.
Велоалеята ще бъде ситуирана в съществуващи стоманобетонови канали за топлофикационни тръбопроводи.
С реализирането на плана ще се обезпечи гладко напредване и ще се извлече оптималната успеваемост от този най-екологичен метод за превоз в интерес на устойчивото градско развиване.
Проектното решение ще бъде съобразено със съществуващата широчина на стоманобетонно корито. Предвижда се понижаване на височината на южната стена до 1 метър. Прилежащият терен ще се шкарпира съгласно новото равнище на стената. За обезпечаване на налична среда ще бъдат построени рампи и стълби на присъщи места. Рампите ще доближават до равнищата на съществуващите пешеходни мостове. Предвижда се рехабилитация на компрометираните настилки. Всички пешеходни пресичания ще се проектират с намалени до равнището на настилката бордюри и слагане на тактилни плочи в помощ на хорала с повредено зрение. Предвижда се и осветяване с LED прожектори на част от алеята - в зоната сред моста на кръстовище „ Трите вятъра “ и пешеходен мост сред комплекс „ Златен рог “ и квартал „ Каргон “. Отводняването ще бъде гравитачно с отводнителни ниши.
Велоалеята ще бъде част от повсеместен план за създаване на велосипедно трасе от комплекс „ Златен рог “ до региона на околност Билянката, където се планува построяването на мост за пешеходци и велосипедисти.
Общинските съветници гласоподаваха промяна на бюджета и за създаване на централизирана поливна система на речното корито, захранвана с вода от бетоновото корито на Тунджа, с полуавтоматично поливане на затревения сектор от пешеходния мост на ел. подстанция „ Николай Лъсков " до разграничителното оборудване „ Златен рог ", който е с дължина към 2500 м. С реализирането на плана ще се промени визията на р. Тунджа – това е бъдеща опция за превръщането на зоната в линеен парк, който да се употребява от жителите и гостите на града. Проектът ще бъде осъществен след получено позволение за водоползване от Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “.
Община Ямбол е в развой на планиране и създаване на централизирана система за видеонаблюдение на територията на гр. Ямбол, която ще включва над 200 камери за видеонаблюдение. В ж.к. „ Георги Бенковски “ бяха инсталирани 50 камери, на ул. „ Преслав “ - 17.
В дворовете на детски градини и учебни заведения поетапно се построяват системи за видеонаблюдение. Необходимо е закупуването на LCD видеостена, предопределена за непрекъсната работа, която да бъде инсталирана в обособено помещение за мониторинг в постройката на Община Ямбол, с цел да се следи в действително време трафика от тези камери. Това ще е в помощ на Дирекция „ Сигурност, предварителна защита и запазване на публичния ред “ и ще е извънредно потребно за работата на ОД на Министерство на вътрешните работи - Ямбол във връзка с оперативно-издирвателните действия и разкриването на закононарушения.
Система за видеонаблюдение ще бъде построена и в компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци, намираща се наоколо до село Хаджидимитрово.
Ямболските общински съветници гласоподаваха за доставка и монтаж на детски уреди за детски ъгъл в местността Ормана, както и за създаване на площадка за игра в двора на Детска ясла „ Щурче “.
Общински съвет – Ямбол отдаде респект към известни спортисти, популяризирали града. Съветниците гласоподаваха залата за битка на първия етаж в състезателен комплекс „ Тунджа " да бъде наречена на името на з.т. м.с. Иван Караджов, а тази на втория етаж - на името на з.м.с. Иван Кръстев.
Спортното игрище на улица „ Ормана “ в кв. „ Индустриален “, състоящо се от зони за футбол, волейбол, баскетбол и тенис, ще бъде наречено „ Юнак “, а плувният басейн в Езикова гимназия „ Васил Карагьозов “ - „ Златен рог “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР