Ямбол. Общината успешно реализира проект Популяризиране на Българското председателство на

...
Ямбол. Общината успешно реализира проект Популяризиране на Българското председателство на
Коментари Харесай

Ямбол: Общината приключи изпълнението на проект за популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС

Ямбол. Общината сполучливо осъществя план „ Популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в община Ямбол “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В края на месец юни приключи осъществяването на плануваните действия, които имаха за цел повишение информираността на жителите и гостите на града за организацията и политиките на Европейския съюз, участието на България в Съюза, същността и ролята на ротационното председателство, целите и програмата на Българското Председателство и постигнатите резултати от евроинтеграционния развой на територията на община Ямбол.
Основен акцент беше подложен върху построяването на позитивен облик и доверие в Европейски Съюз у младежите и израстването им като осведомени, виновни и пълноценни жители на съюза. Това беше реализирано при сполучливото осъществяване на заложените действия, главната от които беше изработването и експонирането на тематична мобилна галерия. Тя беше показана по особено одобрен график във всички съществени и междинни учебни заведения в града, както и във Факултета „ Техника и технологии “ към Тракийски университет - гр. Ст. Загора. С цел постигане до оптимално необятна публика, изложбата беше показана още и в Културно-информационен център „ Безистен “, други културни институти в града, в Областния информативен център, както и на редица обществени места в Ямбол, в това число по време на значими общоградски начинания и събития.
Подробности за задачите и дейностите по плана, както и образно показване на осведомителните табла в електронен тип бяха оповестени на формалната Интернет страница на община Ямбол (www.yambol.bg), на особено създадения банер, отдаден на българското председателство и неговото разпространение.
Всичко това разреши информацията и посланията, заложени в публикуваните материали, да доближат до оптимално необятна аудитория от десетки хиляди хора – поданици и посетители на града. В резултат на сполучливо извършената осведомителна акция бяха осъществени и характерните цели на плана, а точно: привличане на публичен интерес, разяснение на опциите, отговорностите и изгодите от ротационното председателство; повишение информираността и доверието на локалната общественост по отношение на политиките на Европейски Съюз посредством отражението им на локално равнище.
Проект „ Популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в община Ямбол “ беше осъществен от община Ямбол, в партньорство със Сдружение с нестопанска цел „ Клуб Европейски начинания – ИДЕА “. Той бе сбъднат в границите на оповестения от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) Конкурс за планове по грантова скица „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР