Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември –

...
Ямбол. Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември –
Коментари Харесай

Ямбол: Градът чества 110 години от Независимостта в Музея на бойната слава

Ямбол. Община Ямбол провежда тържествено честване на 22 септември – Деня на Независимостта на България. Празничните прояви и този път се организират взаимно с Музея на бойната популярност и ще бъдат съсредоточени в региона на музея. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Отбелязването на 110-ата годишнина от оповестяването на независимостта ще стартира в 10.15 часа с осъществявания на Ямболския духов оркестър. В 10.30 часа е началото на тържествената гала с обред по издигане на националния байрак и празнично слово на кмета. Честването продължава с прожекция на документалния филм „ Денят на Независимостта “ на режисьора Христо Живков, по сюжет на Димитър Стоянович. Представянето е в Зрителна зала на музея, с начален час 11.00.
В допълнение, посетителите ще имат опция да прегледат експозиция навън от съществени мостри на въоръжение и техника, употребявани сега в Българската войска. Техническите им параметри и реда на потреблението им ще бъдат показани от военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион.
Празничният 22 септември по традиция е Ден на отворени порти в Музея на бойната популярност и в Културно-информационен център „ Безистен “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР