Ямбол няма проблеми с водоснабдяването, сега към града и околностите

...
Ямбол няма проблеми с водоснабдяването, сега към града и околностите
Коментари Харесай

Ямбол няма проблеми с водоснабдяването

Ямбол няма проблеми с водоснабдяването, в този момент към града и покрайнините се подават към 260 литра вода в секунда. Това е установено след инспекция на регионалния шеф Димитър Иванов и шефа на "ВиК " инж. Стоян Радев, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Помпените станции са оградени и добре охранявани, както и санитарните зони към тях. ВиК операторът прави ежедневен мониторинг на качеството на водата.

Според проучвания на Регионалната здравна ревизия в Ямбол, водата за питейно-битови потребности в региона е с положително качество и трайни индикатори.

За по-доброто водоснабдяване ще способства и планът за доизграждане и реорганизация на ВиК системите, финансиран по ОПОС на стойност повече от 30 милиона лв..

Предвижда се построяването на нов външен тръбопровод от помпената станция "Кабиле " до помпената станция "Ормана " с дължина 6,5 км, реорганизация на външен тръбопровод - "Воден-Елхово " с дължина 11 км, както и разширение на вътрешната водопроводна и канализационна мрежа на Ямбол и Елхово, се показва в известието от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР