Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия Жорж Папазов в

...
Ямбол. На 6 декември в Художествена галерия Жорж Папазов в
Коментари Харесай

С награждаване на победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа” в Ямбол започна кампанията „Подай ръка – спаси живот!”

Ямбол. На 6 декември в Художествена изложба „ Жорж Папазов ” в Ямбол тържествено бяха наградени спечелилите в състезанието за детска рисунка „ Коледа ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Дадено бе и началото на коледната благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот! ”, която се организира за дванадесета поредна година.

През годините със средства от акцията бяха подкрепени десетки тежкоболни деца и младежи от Ямбол в сложен за тях миг.
Основната самодейност за набиране на средства е разпространяването с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на деца от ямболските учебни заведения и детски градини, на символичната цена от 1 лев.

Тази година общо 794 рисунки постъпиха по оповестения от община Ямбол конкурс. При най-малките първо място бе присъдено на Хрисия Диан Саханджиева – 5 години, ДГ „ Свобода “. Във втора възрастова група (1- 4 клас) е отличена рисунката на Мартин Ясенов Димитров – 3 клас, ОУ „ П. Р. Славейков “. При огромните с първа премия е отличена рисунката на Даниела Красимирова Колева – 7 клас, СУ „ Св. Климент Охридски “. Авторите на трите първи места получиха грамоти и парична премия, а творбите към този момент са отпечатани като коледни приветствени картички на кмета на Община Ямбол.

Наградите на спечелилите в трите възрастови категории бяха връчени от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански. „ Благотворителната акция „ Подай ръка - избави живот “ е доста повече от една дарителска самодейност, която всички ние поддържаме през годините. Това е една публично значима идея, която ни въодушевява и сплотява! Дава ни религия. Прави ни виновни и солидарни! Тя е израз на вяра за бъдещето ни! А бъдещето е в децата и когато те имат потребност от поддръжка, ние сме длъжни да им помогнем! Искам да благодаря на всички дребни художници - деца и възпитаници, които сътвориха тези прелестни рисунки, приветствам техните родители и преподаватели! Предварително благодаря и всеки един който ще подаде ръка на ямболски деца и младежи, които имат потребност от нас! “, сподели кметът Валентин Ревански.

Рисунката на Теодор Димитров Василев ще бъде употребена за правенето на рекламните материали за Коледарския празник - Ямбол 2019. Журито, в състав Кольо Костов, художник и организатор в Художествена изложба „ Жорж Папазов “, Стойка Цингова, изкуствовед и организатор в Художествена изложба „ Жорж Папазов “ и Сашо Казанджиев, художник, ръководител на Съюза на художниците в Ямбол и учител по изобразително изкуство в Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ номинира и 10 детски рисунки, които са отпечатани като коледни картички в благотворителната акция. Това са рисунките на Михаела Димитрова Атанасова, Християн Иванов Иванов, Елица Колева Генчева, Мая Петкова Петкова, Даниела Георгиева Атанасова, Адреана Веселинова Янева, Росица Апостолова Трандафилова, Михаела Здравкова Колева, Божидара Георгиева Амуджиева и Атанаска Мариева Минчева. Всеки един от тях също получи грамота, поднесена от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов.

Номинирани бяха и 110 произведения на младите гении за присъединяване в изложбата, като всяко едно дете получи грамота връчена от Кольо Костов.
Творбите на децата бяха подредени в галерията. На откриването на изложбата участваха доста родители, близки и другари на дребните художници. За тържествената атмосфера в залата способства и Красимира Султанова със своето осъществяване на цигулка.

Благотворителни картички могат ще могат бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в постройката на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР