Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ

...
Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ
Коментари Харесай

Ямбол: Общината стартира продажбата на коледни благотворителни картички от кампанията „Подай ръка – спаси живот“

Ямбол. На 21 ноември, Деня на християнското семейство, в ХГ „ Ж. Папазов ” в Ямбол бе даден старт на обичайна Коледна благотворителна акция на община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . Инициативата има за цел набиране на средства във фонд за подкрепяне на тежко заболели деца и младежи от града в случаи, при които лекуването не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Благотворителната акция се организира за единадесета поредна година под патронажа на кмета Георги Славов. През годините със средства от фонда бяха подкрепени десетки деца и младежи от Ямбол в сложен за тях и фамилията им миг.
Основната самодейност за набиране на средства още веднъж е разпространяването с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на деца от ямболските учебни заведения и детски градини, на символичната цена от 1 лев. Десет рисунки бяха подбрани в конкуренция от общо 720 произведения, постъпили в състезанието на тематика „ Коледа “.
Авторите на отличените произведения, както и спечелилите в други категории бяха наградени по време на вчерашната гала в художествената изложба от зам.-кмета Илиана Бицова. Едновременно с това бе открита галерия с рисунките на спечелилите и още 75 авторски произведения, номинирани за присъединяване в експозицията.
За поредна година при отпечатването на картичките по акцията общината си партнира с ямболските печатници „ Диагал “ и ПЧП „ Планета “. В разпространяването им се включват доста институции, образователни и детски заведения, неправителствени организации, компании и жители.
Благотворителни картички могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по просветни и културни институти, както и в постройката на община Ямбол – от Центъра за информация и обслужване или в стая 221. Телефони на поръчка: 0895 599 655, 089 228 71 10.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР