Ямбол. На 13 февруари 2018 г. (вторник) Община Ямбол започва

...
Ямбол. На 13 февруари 2018 г. (вторник) Община Ямбол започва
Коментари Харесай

Ямбол: Започват дейностите по обновяване на втората част от централната улица „Г. Раковски“

Ямбол. На 13 февруари 2018 година (вторник) Община Ямбол стартира строително-ремонтните работи по модернизиране на втория сектор от централната пешеходна улица в града „ Георги Раковски “. Дейностите ще бъдат в зоната сред пресечката с ул. „ Преслав “ и ул. „ Ген. Владимир Заимов “. По този мотив от 13.00 часа в зала 107 на Общината ще бъде дадена конференция за показване на задачите и главните действия по плана. Веднага по-късно, от 13.30 часа с гала по „ първа копка “ ще бъде даден алегоричен старт на ремонтните работи. Церемонията ще се състои при започване на сектора, откъм ул. „ Преслав “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Дейностите са в осъществяване на план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на Община Ямбол “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Целта е даването на нов образ на този основен регион от централната част на града и свързването му с обновените към този момент по различен европейски план пешеходни зони.
Предвид старта на строителните работи, от 12 февруари, понеделник, стартира обособяването на втората част от пешеходната улица като строителна площадка със съответните заграждения за ограничавания на достъпа до обекта за естествена работа на строителя и гарантиране сигурността на жителите.
За обезпечаване обикновено напредване и достъп до жилищни здания и търговски обекти ще бъдат обезпечени коридори за прекосяване по продължение на цялата улица – от юг и от север, както и напречен кулоар, свързващ региона на Старата автогара и пазара с ул. „ Богомил “. Живущите в региона, както и притежателите и наемателите на търговски обекти, са известени за идните строително-ремонтни действия. Предвижда се обектът да бъде приключен в границите на девет месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР